Hoppa till innehåll

Just nu förhandlas det i EU om en ny lagstiftning som gör det obligatoriskt för företag att genomföra besiktning av sin verksamhet längs leveranskedjan.

5b1b9edcb4c2432d80cd06295dbaaf11.png

Syftet att säkerställa att såväl sociala som miljömässiga krav efterlevs i de internationella handelsrelationerna och att eventuella problem åtgärdas så snart det identifieras. Även om de slutgiltiga lagkraven ligger flera år fram i tiden är det viktigt att svenska handelsföretag redan nu förbereder sig.

Svensk Handel och Svensk Handel Juridik har därför tagit fram en Q&A om lagstiftningsförslaget som besvarar återkommande frågor som medlemmarna har. Dokumentet kommer kontinuerligt uppdateras utifrån utvecklingen i förhandlingarna i Bryssel för det är viktigt att betona att även om den allmänna inriktningen består kan enskilda delar i förslaget komma att ändras substantiellt.

magnus-nikkarinen.jpg

Magnus Nikkarinen

Näringspolitisk expert

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.