Hoppa till innehåll

4 frågor om handel till Johan Pehrson, arbetsmarknads- och integrationsminister

Johan Pehrson, arbetsmarknads- och integrationsminister, gästtalar vid Svensk Handels årsstämma 2024 den 16 maj. Inför stämman fick Svensk Handel chansen att ställa fyra frågor om handel till ministern.

johan-pehrson.png

Hur ser du på handelns betydelse för att öka sysselsättningen och bryta utanförskapet i samhället?

Det är ovärderligt, det är i handeln många ungdomar och nyanlända landar sina första jobb. Just därför tycker Liberalerna att det är viktigt att ge så många unga som möjligt en bra start i livet med en kunskapsskola i världsklass. Med Liberalerna i regeringen ska skolan återgå till grunderna med fokus på att läsa, skriva och räkna.

Regeringens viktigaste åtgärd för att fler ska komma i arbete?

Det absolut viktigaste är att vi återupprättar arbetslinjen. I Liberalernas Sverige ska det alltid löna sig att arbeta. Vi sänker skatten på jobb, reformerar A-kassan och arbetar vidare med bidragstak och aktivitetskrav för försörjningsstöd. Vi satsar också rejält på utbildning och förbättrar Sfi-undervisningen så att fler kan utbilda sig till exempelvis logistiker eller butiksledare. 

Svensk Handel vill se ett återinförande av sänkta arbetsgivaravgifterna för unga. Hur ser regeringen på frågan?

Regeringen har sänkt skatten för de med lägst inkomster och utesluter inte ytterligare skattesänkningar längre fram. Fokus för Liberalerna och regeringen är att stärka drivkrafterna till att försörja sig själv, lära sig det svenska språket och utbilda sig för att hitta nya jobbmöjligheter.

Vilket är ditt favoritföretag i handeln och varför?

Jag uppskattar ALLA de tusentals företag som varje dag ger unga människor och nya invånare i vårt land chansen att försörja sig själva och bidra till det gemensamma. Det bygger Sverige starkare och tryggare. 

Läs mer och anmäl dig till Svensk Handels årsstämma här.

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
charlie-weimers.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Charlie Weimers (SD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
alice-teodorescu-mawe.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Teodorescu Måwe (KD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
ordforandepriset-2024.jpg

Årets vinnare av Ordförandepriset 2024

NyhetSvensk Handel delar sedan 2014 ut pris till mycket lovande handelsstudenter. Årets vinnare är Alice Nylund och Sandra Jansson.
mans-zelmerlov.png

Säkra din plats på handelns mest festliga gala 2 oktober!

NyhetGör dig redo för en oförglömlig kväll på Berns den 2 oktober. Måns Zelmerlöw står på scen under Retail Awards och förgyller galakvällen.
eu-1715158369.png

Due Diligence och Forced Labour antagna i EU-parlamentet

NyhetDe två lagstiftningarna är nu antagna i EU-parlamentet. Svensk Handel berättar mer om vad som gäller.
eu-webbinarium-webb.jpg

Webbinarium: Hur ska företagen hantera EU:s hållbarhetslagstiftning?

NyhetSvensk Handel bjuder in till webbinarium som är inriktat på att förklara och reda ut centrala aspekter av den kommande EU-lagstiftningen.
nrs-fyra-forsta-namnen.jpg

Nordic Retail Summit samlar näringsliv och politik den 2 oktober

NyhetNäringslivets företrädare, beslutsfattare och politiker samlas för att diskutera hållbarhet, säkerhet och AI.
martina-reportage.jpg

Häng med till Svensk Handel i Bryssel

NyhetMartina Elfgren, chef för Svensk Handels Brysselkontor, ger oss en uppdatering på vad som är aktuellt i Bryssel just nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.