Hoppa till innehåll

I mitten av november kommer vi att få veta hur hög indexeringen av hyran för 2024 kommer att bli. Vi rekommenderar våra medlemmar att förbereda sig i tid och har för det arbetet tagit fram en checklista som ni kan använda er av.

interior-kopcentrum-iii.jpg

Vi har tagit fram en checklista med ett antal handfasta tips och råd om vad du som hyresgäst behöver tänka på och kan göra för att få en god överblick över de kostnader som kan påverka den totala hyran nästa år.

Trots att marknadshyran för vakanta lokaler sjunker ökar hyrorna avsevärt på grund av indexuppräkningen. I stället för marknadshyra får vi inflationsdriven hyra. På enbart två år kommer hyrorna, oberoende av huruvida efterfrågan på lokaler ökar, att höjas med 20 procent enbart baserat på förändringarna i konsumentprisindex. De höga indexuppräkningarna av hyran leder till permanenta höjningar av hyran och blir beständiga även då inflationstakten avtar. Något som Svensk Handel ifrågasätter starkt.

Om du loggar in som medlem i Svensk Handel kommer du här nedan att kunna ladda ner den fördjupade informationen samt checklistan.

elisabet-elmsater-vegso.jpg

Elisabet Elmsäter Vegsö

Näringspolitisk expert

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.