Hoppa till innehåll

Med en betydande roll i Sveriges ekonomi står handelssektorn inför både utmaningar och möjligheter. Svensk Handel representerar en bransch med över 600 000 anställda. Genom att arbeta tillsammans med företag, politiker och samhället strävar Svensk Handel efter att bidra till att forma en framtid där handeln förblir hjärtat i samhället.

eu-val-2024.png

Här är Svensk Handels valmanifest inför EU-valet 2024

Digital omställning

Digitaliseringens dubbla roll som utmaning och möjlighet tas upp, där stödet för företagens övergång till den digitala arenan och skapandet av en konkurrenskraftig marknad betonas. Vikten av att handelsföretag har tillgång till data för att främja affärsutveckling och kundförståelse är central. Svensk Handel uppmanar till införande av tydligt juridiskt ansvar för digitala aktörer, vilket skapar en rättvis spelplan för alla.

Framtidens hållbara handel: En satsning på cirkulär ekonomi och grön omställning

Momslättnader är centralt för en hållbarare framtid och tydlig äganderätt till avfall är också av stor vikt för att främja en cirkulär ekonomi. Svensk Handel uppmanar beslutsfattare att vidta åtgärder för att sänka momsen på second hand-produkter för att stödja cirkulära affärsmodeller och öka konkurrensneutraliteten mellan olika aktörer.

Främjande av en rättvis lagstiftning inom handeln

För att skapa ett gynnsamt företagsklimat krävs minskad regelbörda och en skärpt tillsyn. Svensk Handel vill se att lagstiftningen skapar en rättvis och jämlik marknad för alla företag, oavsett storlek och etableringsort. Det är av yttersta vikt att säkerställa en rättvis och konkurrenskraftig spelplan för företag både på den svenska och den inre marknaden.

martina-elfgren1.jpg

Martina Elfgren

Enhetschef Internationell handel, Head of office för Brysselkontoret

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
charlie-weimers.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Charlie Weimers (SD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
alice-teodorescu-mawe.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Teodorescu Måwe (KD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
ordforandepriset-2024.jpg

Årets vinnare av Ordförandepriset 2024

NyhetSvensk Handel delar sedan 2014 ut pris till mycket lovande handelsstudenter. Årets vinnare är Alice Nylund och Sandra Jansson.
mans-zelmerlov.png

Säkra din plats på handelns mest festliga gala 2 oktober!

NyhetGör dig redo för en oförglömlig kväll på Berns den 2 oktober. Måns Zelmerlöw står på scen under Retail Awards och förgyller galakvällen.
eu-1715158369.png

Due Diligence och Forced Labour antagna i EU-parlamentet

NyhetDe två lagstiftningarna är nu antagna i EU-parlamentet. Svensk Handel berättar mer om vad som gäller.
eu-webbinarium-webb.jpg

Webbinarium: Hur ska företagen hantera EU:s hållbarhetslagstiftning?

NyhetSvensk Handel bjuder in till webbinarium som är inriktat på att förklara och reda ut centrala aspekter av den kommande EU-lagstiftningen.
nrs-fyra-forsta-namnen.jpg

Nordic Retail Summit samlar näringsliv och politik den 2 oktober

NyhetNäringslivets företrädare, beslutsfattare och politiker samlas för att diskutera hållbarhet, säkerhet och AI.
martina-reportage.jpg

Häng med till Svensk Handel i Bryssel

NyhetMartina Elfgren, chef för Svensk Handels Brysselkontor, ger oss en uppdatering på vad som är aktuellt i Bryssel just nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.