Hoppa till innehåll

Ett 50-tal personer i hubben kom till uppdukat bord med såväl frukost som inspiration och lärdomar att ta med sig hem.

_59a3839_sh_women-paytech-11april_webb.jpg
Panelen: Eleonor Dahlberg, Svensk Handel, Helene Vinberg, HUI, Sabina Ausfelt, Juni, Birgitta Söderlund-Rietz, H&M Group

Hur håller du dig i framkant inom paytech - självledarskap och relevans var temat som två erfarna proffs och huvudtalare ledde medlemmarna i hubben genom; före detta partiledare för Centerpartiet, Annie Lööf och Vanessa Eriksson, influencer inom data&AI och grundare av Girls in Tech. Svensk Handels vd, Sofia Larsen inledde morgonen och moderator, tillika partneransvarig, Eleonor Dahlberg höll i agendan med den äran.

_o5a6733_sh_women-paytech-11april_webb.jpg
Annie Lööf, före detta partiledare Centerpartiet
Du behöver en plan - både privat och i karriären.
Annie Lööf
_o5a6809_sh_women-paytech-11april_webb.jpg
Vanessa Eriksson, influencer inom data&AI, grundare av Girls in Tech

I paneldiskussionen deltog Sabina Ausfelt, Senior Director, Regulatory, Risk & Oversight och MLRO på neobanken Juni och Birgitta Söderlund Rietz, Global Product Owner - Payments at H&M Group.

Nästa frukostträff den 5 september

Nästa frukostträff är planerad till den 5 september och det kommer handla om hur paytech kan bidra till ökad hållbarhet på företaget: Hur optimerar man företaget att gå från cirkulär ekonomi till en hållbar affärsmodell utifrån sin roll inom paytech? 

sophia-bendz.jpg

Sophia Bendz är partner på Berlin-baserade riskkapitalbolaget Cherry Ventures. Hon har en bakgrund från Spotify och Atomico samt mängder av ängelinvesteringar i ryggsäcken och har varit rådgivare till statsministern. Hon var en av de första anställda på streamingjätten Spotify där hon bland annat ansvarade för varumärke och marknadsföring.  

Sophia kommer att berätta vad hon tittar på i bolag hon ska investera i ur ett payment-perspektiv och vad man specifikt inom det här området behöver sikta mot för att företaget ska fortsätta vara relevant en lång tid framöver. Payment spelar en nyckelroll. 

Mer information kommer med nyheter om fler talare på träff 3! 

Om Women in Paytech

Hubben Women in Paytech lyfter upp kvinnliga ledare inom paytech och är till för dig, både män och kvinnor, som letar efter professionella kollegor inom betallösningar med samma utmaningar som du, i en lärande, kompetensutvecklande och inspirerande kontext. Och man behöver inte vara medlem i Svensk Handel för att haka på. Som medlem i hubben får du utöver möjligheten att delta på de fysiska träffarna, exklusiv tillgång till inspelat och digitalt material som inspirerar och stärker din kunskap, och konkreta tips på hur du kan implementera eller addera nya tanke- och arbetssätt i ditt företag.

Women in Paytech är ett samarbete mellan Svensk Handel, Adyen, HUI, Juni, Nets och Swish. Medlemskapet i hubben är kostnadsfritt för Svensk Handels medlemmar, övriga betalar 1 995 kr/år. Nästa och sista träffen för i år är planerad till den 5 september. Anmälan är bindande. En no show-avgift på 500 kr tas ut för Svensk Handels medlemmar som är anmälda men inte dyker upp på de fysiska träffarna.

En del av Svensk Handels vision

Svensk Handel har en tydlig vision – vi ska vara en positiv samhällskraft som skapar förutsättningar för handelns företag och därmed för dig som jobbar där, att nå sin fulla potential. Women in Paytech är en del i att jobba mot den visionen. Syftet är att stärka handelns konkurrenskraft, synliggöra branschens innovationskraft och samtidigt möta handelns behov av stöd och rådgivning i vardagen – den här gången kring just betallösningar.

_o5a6908_sh_women-paytech-11april_webb.jpg

eleonor-dahlberg1.jpg

Eleonor Dahlberg

Partneransvarig

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
eu---ppwr.png

EU:s Packaging and Packaging Waste Regulation antagen i EU-parlamentet

Nyhet24 april antog EU-parlamentet förordningen Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR), som bland annat ska minska förpackningsavfall.
tvattmaskiner.jpg

EU:s Right to repair antagen i EU-parlamentet

NyhetDen 23 april 2024 antog EU-parlamentet direktivet om Right to repair.
riksdagsseminarium-17-april.png

Sänkt moms på second hand debatterades på riksdagsseminarium

NyhetSvensk Handel ledde samtalet i ett välbesökt seminarium i Riksdagen på temat: Hur kan momslagstiftningen stärka den cirkulära ekonomin?
eu---enrico-letta.png

Ny rapport om EU:s inre marknad och dess geopolitiska roll

NyhetItaliens tidigare premiärminister har tagit fram en rapport som utforskar den inre marknadens betydelse och framtid.
statistik-fakta.jpg

Ljusare ekonomisk framtid väntas stärka hushållens köpkraft

NyhetSom medlem kan du logga in och ta del av Svensk Handels rapport Handelskonjunkturen.
svenska-sedlar-mynt.jpg

Kontanter är samhällsviktigt – men vem ska betala för dem?

NyhetFrågan om kontanter är samhällsviktig, men för handelns företag skulle en tvingande kontanthantering innebära stora kostnader.
eu-emma.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Emma Wiesner (C)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
eu-evin.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Evin Incir (S)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.