Hoppa till innehåll

Nina Jelver anställdes som bedrägeriexpert på Svensk Handel 2018 och har sedan september 2022 varit tillförordnad säkerhetschef. Hon träder in i den nya rollen som säkerhetschef omgående.

nina-jelver-neutral.jpg

– Handeln står inför fortsatta utmaningar när det gäller brottslighet och säkerhet och för många handlare är läget akut. Vi har stora utmaningar framför oss, men jag ser fram emot att leda och utveckla säkerhetsarbetet på Svensk Handel tillsammans med mina kollegor, säger Nina Jelver.

Nina Jelver är utbildad kriminolog som tidigare har arbetat med bedrägerifrågor på Nationellt bedrägericenter hos Polisen. Innan dess har hon även arbetat på Brå och Rikspolisstyrelsen.

Svensk Handels vd Sofia Larsen är nöjd med att Nina Jelver vill axla uppdraget:

– Svensk Handels säkerhetschef är en tongivande och viktig röst i debatten, och ett viktigt stöd för medlemsföretagen i deras vardag. Nina blir en stor tillgång med sin långa erfarenhet och dessutom djupa kunskap om de nya typer av cyberbrottslighet som drabbar näringslivet i allt högre utsträckning, säger Sofia Larsen.

Utöver det opinionsbildande säkerhetsarbetet arbetar Svensk Handel rådgivande i säkerhetsfrågor för medlemmarna samt publicerar en aktuell varningslista över bluffbolag och andra oseriösa aktörer för handeln att vara uppmärksam på. Man bevakar säkerhetsfrågor för att erbjuda relevanta nyheter, och producerar ett flertal aktuella guider och tips för att öka säkerheten och förhindra nya brott.

presskontakt-3.jpg

Presskontakt

Är du journalist och vill komma i kontakt med Svensk Handel? Kontakta vår pressjour

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
shoppande-familj-utomhus.jpg

Handelns framtidsförväntningar lyfte inte i november

PressmeddelandeInget ljus i tunneln för handelns företag i november. Fortsatt ser butiker, e-handel och partihandel pessimistiskt på kommande tre månader.
ehi3.png

Svaga siffror för e-handeln i oktober

PressmeddelandeSvensk Handels E-handelsindikator för oktober månad skattar e-handelns omsättning till 10,8 miljarder kronor.
rea-sale-2.png

Prognos om Black Week

PressmeddelandeBlack Week är en av handelns viktigaste försäljningsperioder. Fyra av tio planerar att göra inköp under veckan.
microsoftteams-image-2.png

Gemensam konsekvensanalys rörande miljözon i Stockholm stad

PressmeddelandeNäringslivsorganisationer i Stockholm har tagit fram en gemensam konsekvensanalys rörande ett införande av miljözon klass 3.
kunder-kladbutik-ii.jpg

Höstens intåg gav delar av modehandeln ett lyft

PressmeddelandeSvensk Handels Stilindex för oktober visar på ett lyft för såväl kläd- som skohandeln i löpande siffror.
interior-varuhus-moderna-rulltrappor-1.jpg

Framtidsförväntningarna stiger när handeln gör sig redo för högtider

PressmeddelandeSvensk Handels Handelsbarometern för oktober visar att branschens framtidsförväntningar stiger något inför Black Week och julhandel.
nya-styrelseledamoter-i-svensk-handel-stil.png

Svensk Handel Stil tillsätter nya styrelseledamöter

PressmeddelandeBranschföreningen Svensk Handel Stil förstärker sin styrelse med tre nya ledamöter.
ehi-1.png

Utvecklingen i september den svagaste på över ett år

PressmeddelandeSvensk Handels E-handelsindikator för september månad skattar e-handelns omsättning till 10,2 miljarder kronor.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.