Hoppa till innehåll

Just nu i Kungens kurva.

man-i-rulltrappa-med-ryggsack.png

Gärningsmannen går in i butiken ensam med en ryggsäck på ryggen. Han går rakt fram till en specifik hylla med kläder, snabbt börjar han packa ner kläder i sin egen ryggsäck. Därefter går han direkt ut från butiken igen, samma väg som han kom in.

I ett fall uppmärksammade personalen att ett varularm gick i samband med att mannen lämnade butiken. Gärningspersonen reagerade inte på att larmet löstes ut utan fortsatte att gå obekymrat ifrån butiken.

Rekommendationer

  • Informera er personal.

  • Tänk på att bra service minskar stölderna.

  • Om någon tittar efter dig i butiken, gå dit. Det är antingen en kund som behöver hjälp eller en tjuv som vill ha dig under uppsikt.

  • Se till att butiken har ett system eller rutin för hur personalen ska kunna påkalla varandras uppmärksamhet vid misstanke om stöld.

  • Har du också drabbats? Anmäl via appen!

 

dan-eriksson.jpg

Dan Eriksson

Säkerhetssamordnare

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
swish-webb-1713452625.jpg

Sala - se upp för fejkade Swish-betalningar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu rapporter från Sala. Gärningspersoner köper varor genom att uppvisa vad som av handlaren uppfattas
borrmaskin-900-web-1713270589.jpg

Umeå - byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
manadens-sakerhetsfraga.jpg

Månadens fråga - Varningslistan, hur fungerar den?

SäkerhetsnyttHej! Hur skyddar vi oss mot penningtvätt vid inköp av klockor?
beskuren-500-1712646733.jpg

Så ser du om sedeln är falsk!

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in många anmälningar om falska sedlar från flera delar av landet.
flest-klagomal-900.jpg

Bluffbolagen som drabbat flest företag under mars 2024

SäkerhetsnyttDe företag som drog på sig flest klagomål under december var ConnectD, Leijon Mobil och Sierra Analytics.
smink-1600x900-1712835679.jpg

Organiserade stölder av smink i Löddeköpinge

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar om organiserade stölder av smink. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika u
beskuren-500-1712646733.jpg

Stockholm - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Stockholmsområdet gällande falska 500-kronorssedlar.
jonny-snor-kott-4-beskuren-1712585985.jpg

Organiserade stölder av kött i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.