Hoppa till innehåll

Under eftermiddagen den 8 maj har du chans att bli först med det senaste när det gäller den stora mängd hållbarhetslagstiftning som väntas komma från EU inom de närmsta åren. Svensk Handel bedriver ett intensivt arbete i såväl Bryssel som Stockholm för att värna handelns intressen.

stamman-hallbarhet-1681392999.jpg

Den 22 mars 2023 lanserade EU-kommissionen två lagförslag, Right to repair och Substantiating Green Claims, som båda väntas ha stor påverkan på handeln i Sverige. Samtidigt ser vi utmaningar i efterlevandet av Digital Services Act (DSA) eftersom situationen för europeiska handelsföretag fortsatt inte är optimal utifrån ett konkurrens, säkerhets och- hållbarhetsperspektiv.

I en panel bestående av Magnus Nikkarinen, hållbarhetsexpert Svensk Handel, Elisabeth Peregi, vd KappAhl, Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood, Tony Ottebjer-Winkler, hållbarhetschef Elgiganten, Jytte Guteland, riksdagsledamot (S) och Jessica Polfjärd, Europaparlamentariker (M) kommer det diskuteras hur detaljhandeln behöver ställa om för att anpassa sig efter den nya verklighet som de nya lagstiftningarna kommer innebära. Hur bör företag hantera konsumenter som inte är beredda att betala för hållbara alternativ? Hur ser vi till att konkurrensen inte snedvrids utan istället premierar företag som går före i omställningen?

Detta och mycket annat kommer du få förstahandsinformation om den 8 maj. Missa inte denna sällsynta möjlighet att hamna steget före och förbereda dig inför vad som komma skall på bästa sätt.

Anmäl dig här

magnus-nikkarinen.jpg

Magnus Nikkarinen

Näringspolitisk expert

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
packar-upp-varor-mugg.jpg

Webbinarium 25 juni: Få koll på den nya produktsäkerhetsförordningen

NyhetSvensk Handels guide om den nya produktsäkerhetsförordningen.
swish-webb-1713452625.jpg

Skydda din verksamhet i sommar!

NyhetPå sommaren är risken att råka ut för falska sedlar och swishbedrägerier större. Vi ger konkreta tips för att skydda verksamheten.
branschoverenskommelsen-lund.jpg

Positiva effekter av branschöverenskommelsen för den fossilfria leveransen

NyhetBranschöverenskommelsen för den fossilfria leveransen har haft en impact på miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet.
almedalsgarderoben-troja-o-skor.png

Full fart inför Almedalsgarderoben

NyhetI Almedalsgarderoben kan Almedalsbesökare för att låna kläder och bli stylade. En fråga om hållbarhet. Träffa två medverkande företag.
kungsgatan-stockholm.png

Miljözon klass 3 - hur berör det din verksamhet?

NyhetSvensk Handel och Visita överklagar Stockholm stads beslut om att införa Miljözon 3. Frågan har nationell bäring.
lastpallar-lager.jpg

Svensk Handel uppmanar till aktion mot Temu och Shein

NyhetSvensk Handel kommer alltid att stå upp för den fria konkurrensen - men en förutsättning är att den sker på lika villkor.
almedalsgarderoben-1718110830.png

Almedalsgarderoben - cirkulärt mode

NyhetMed hållbarhet som ledstjärna har Almedalsgarderoben blivit en återkommande och efterlängtad favorit under Almedalsveckan.
nrs-nyhet-jennifer.png

Darja Isaksson gästar Nordic Retail Summit

NyhetDarja Isaksson, generaldirektör på Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet gästar Nordic Retail Summit 2 oktober.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.