Hoppa till innehåll

Sedan starten 2014 har Sellpy vuxit till Sveriges största e-handelsplattform för second hand-mode och andra produkter. Den unika tjänsten online och i appen möjliggör för alla att konsumera på ett mer cirkulärt sätt.

sellpy1.png

Med hållbarhet i DNA:t

Sellpys teknik möjliggör en smidig och enkel användarupplevelse, vilket underlättar för fler människor att omfamna cirkulär konsumtion. Genom att säkerställa att man utnyttjar varje redan producerad resurs maximalt, förlänger Sellpy livscykeln för produkter och minskar avfall. Dessutom arbetar de kontinuerligt för att hitta mer hållbara material för förpackningar och mer energieffektiva processer i verksamheten.

sellpy_almariihela_nordenchef.png
Hållbarhet ligger i Sellpys DNA. Vår e-handel är utformad för att främja en cirkulär ekonomi genom att göra det enklare för människor att köpa och sälja second hand-mode och andra produkter.
Alma Riihelä
Nordenchef Sellpy

Ständig utveckling mot mer hållbar affärsmodell

Sellpys egen syn på hållbarhet inom mode har utvecklats genom åren. Till en början fokuserade de främst på att underlätta utbytet av second hand-varor för att maximera utnyttjandet av redan producerade resurser. Företaget har dock alltmer integrerat kundfeedback och teknologiska framsteg för att förbättra sina hållbarhetsinsatser. Till exempel söker de kontinuerligt efter mer hållbara förpackningsmaterial och utvecklar tekniska och operativa lösningar för att minska sin miljöpåverkan. Sellpy erbjuder också detaljerad information om den miljöpåverkan det ger att köpa second hand jämfört med nytt, vilket hjälper kunder att göra mer informerade val. Man hoppas att med denna strategi kunna främja långsiktiga beteendeförändringar mot ett cirkulärt levnadssätt.

Sellpy visar variation i Almedalsgarderoben

Sellpy har ett sortiment med mer än 5 miljoner unika föremål. För årets evenemang har de valt ut plagg som representerar Sellpys variation. Fokus har legat på roliga, färgglada och intressanta plagg från välkända skandinaviska märken för både män och kvinnor.

Stylish med second hand

- Vi är glada över att vara en del av Almedalsgarderoben i år eftersom det ger en fantastisk plattform att visa att second hand-mode är stylish och passar för alla och vid varje tillfälle! Genom att delta i garderoben hoppas vi nå och engagera en bred publik, särskilt de som är intresserade av en hållbar livsstil, säger Alma Riihelä.

sh_almedalsgarderoben_symbol_yellow_rgb.png

Alla medverkande medlemsföretag i Almedalsgarderoben 2024:

 • Cellbes

 • Didriksson

 • Ellos

 • Eton

 • Gina Tricot

 • Göteborgs Stadsmission

 • H&M

 • Houdini

 • Kappahl

 • Lindex

 • Lyko

 • MQ Marqet

 • Science Park Borås

 • Sellpy

 • Södra/OnceMore

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
eu-flaggan.jpg

Viktig information om Right to Repair

NyhetI samband med att Right to Repair publicerats i EU:s officiella tidning, så är nästa steg nu att direktivet ska implementeras i svensk rätt.
organiserad-brottslighet.jpg

Skydda ditt företag mot organiserad brottslighet - så gör du

NyhetOrganiserad brottslighet kan innebära stor ekonomisk skada samt otrygghet för dig som handlare. Svensk Handel guidar dig rätt.
lantliv-(1).jpg

Svensk Handel besöker Lantliv Inredning i Leksand

NyhetHandelslandet Sverige sträcker sig från Kiruna i norr till Ystad i söder. Svensk Handel besökte Lantliv Inredning i Leksand för ett samtal.
almedalsnyhet.png

Handelns frågor lyftes i Almedalen: ”Kunskapen för låg”

NyhetI Handelslandet Sverige i Almedalen satte Svensk Handel handelns frågor högt på den politiska agendan.
almedalsgarderoben-ellos.jpg

Ellos: ”De mest hållbara plaggen är de du älskar att bära”

NyhetEllos ser Almedalsgarderoben som en bra ögonöppnare för hur kläder kan komma till användning på fler än ett sätt.
sellpy1.png

Sellpy vill göra det lättare att välja cirkulärt

NyhetSellpy's unika tjänst online och i appen möjliggör för alla att konsumera på ett mer cirkulärt sätt. Sellpy medverkade i Almedalsgarderoben.
stoldrapport-nyhet.png

Röster från handeln - så påverkar brotten våra företag

NyhetI Svensk Handels rapport "Stölder och brottslighet i handeln 2024" vittnar några röster om hur brotten påverkar deras verksamhet.
nrs-2024-(webben)-(5).png

Hållbarhet, säkerhet och AI formar handelns framtid

NyhetÅrets teman på Nordic Retail Summit 2 oktober är hållbarhet, säkerhet och AI. Biljetter finns att köpa nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.