Hoppa till innehåll

Med hållbarhet som ledstjärna har Almedalsgarderoben blivit en återkommande och efterlängtad favorit bland politiker, opinionsbildare och andra besökare under Almedalsveckan.

almedalsgarderoben-1718110830.png
I Almedalsgarderoben hittar du såväl färgsprakande som diskreta plagg

Almedalsgarderoben lyfter handelns cirkulära affärsmodeller, hållbara produkter och hållbar produktion som förändrar modebranschen. Hit välkomnas politiker, beslutsfattare och övriga Almedalsbesökare för att låna kläder till sitt tal, paneldebatt eller mingel.

Almedalsgarderoben har blivit en institution under politikerveckan och besökstrycket har ökat varje år. I garderoben sätter vi ljus på hur företag och konsumenter kan bidra till en mer hållbar modebransch. Inte minst handlar det om hur vi kan förlänga livslängden på de kläder som produceras.
Hans Tjernström
kommunikationschef på Svensk Handel

Begagnat, reparationer och uthyrning

En fråga som ställs är hur vi gemensamt kan lösa handelns hållbarhetsutmaningar genom att vara både hållbara och affärsdrivande. Några av svaren inkluderar tjänstefiering i form av klädvård, cirkularitet, återvinning, hållbar produktion, digitalisering med mera. Almedalsgarderoben är ett sådant exempel. Svensk Handels Hållbarhetsundersökning visar sedan flera år att en växande andel av handelsföretagen säljer begagnat, reparerar och hyr ut produkter.

Chans att hitta nya favoriter

I Almedalsgarderoben får de svenska modeföretagen chans att visa upp sina kollektioner på ett annorlunda vis. Almedalsgarderoben 2024 innehåller ett brett spektrum av kläder med allt från svala linneskjortor, chinos och sommarklänningar till mer spektakulära aftonkläder för den som vill synas ordentligt.

Vi kommer att bidra med allt från den mer stilrena kostymen som kan passa för panelsamtalet till en riktig statementklänning.
Sara Habte Selassie
verksamhetsutvecklare second hand, Göteborgs Stadsmission

Förutom kläder från utvalda leverantörer finns också ett team från Lyko på plats för att sminka, styla och frisera besökarna. Allt detta helt kostnadsfritt för besökarna.

Men den övergripande idén är att visa hur hållbarhet genomsyrar branschen. Vi vill ge konsumenter inspiration till nya sätt att handla, och visa hur cirkulära affärsmodeller, nya sätt att producera och nya material blivit en helt naturlig del av arbetet för svenska modeföretag.

Hållbart mode kan även vara mode som håller. Det är ansvarsfullt designat och producerat men har även ett långt liv och god kvalitet.
Charlotte Nordén
vd, Cellbes

Följ vad som händer i Almedalsgarderoben på Instagram genom att följa @almedalsgarderoben.

loggor-almedalsgarderoben-2024.png

De här företagen möter du i Almedalsgarderoben

I år finner besökarna kollektioner från Cellbes, Didriksons, Ellos, Eton, Gina Tricot, Göteborgs Stadsmission, H&M, Houdini, KappAhl, Lindex i samarbete med OnceMore, MQ Marqet, Science Park Borås och Sellpy.

 

 

 

 

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
almedalsgarderoben-troja-o-skor.png

Göteborgs Stadsmission och Cellbes laddar för Almedalsgarderoben

NyhetTill Almedalsgarderoben välkomnas Almedalsbesökare för att låna kläder och bli stylade. En fråga om hållbarhet för de medverkande företagen.
kungsgatan-stockholm.png

Miljözon klass 3 - hur berör det din verksamhet?

NyhetSvensk Handel och Visita överklagar Stockholm stads beslut om att införa Miljözon 3. Frågan har nationell bäring.
lastpallar-lager.jpg

Svensk Handel uppmanar Konsumentverket att agera mot Temu och Shein

NyhetSvensk Handel kommer alltid att stå upp för den fria konkurrensen - men en förutsättning är att den sker på lika villkor.
almedalsgarderoben-1718110830.png

Almedalsgarderoben - cirkulärt mode

NyhetMed hållbarhet som ledstjärna har Almedalsgarderoben blivit en återkommande och efterlängtad favorit under Almedalsveckan.
nrs-nyhet-jennifer.png

Darja Isaksson gästar Nordic Retail Summit

NyhetDarja Isaksson, generaldirektör på Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet gästar Nordic Retail Summit 2 oktober.
alice-mp.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Bah Kuhnke (MP)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
retail-awards_mgm2758.jpg

Rickard Lyko: "Lär mig nya saker om mitt ledarskap varje dag"

NyhetRickard Lyko, vd på Lyko, blev förra årets vinnare i den tunga kategorin Årets ledare.
almedalen-collage-3.png

Välkommen till Handelslandet Sverige i Almedalen

NyhetFörberedelserna inför Almedalen pågår för fullt. Svensk Handel presenterar Handelslandet Sverige.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.