Hoppa till innehåll

För Matsmart har Trygg E-handel varit en viktig nyckel i bolagets tillväxt.

matsmart-hanna-trygg-ehandel.png

Nu uppdateras certifieringen Trygg E-handel med bland annat uppdaterade verktyg som hjälper företaget att uppfylla de omfattande lagkrav som gäller för e-handlare inom bland annat konsumenträtt, e-handelsrätt och GDPR.

Ett företag som har nytta av certifikatet Trygg E-handel från Svensk Handel är e-handelsbolaget Matsmart där det varit en viktig nyckel bakom tillväxten.

Alla, men framförallt nya kunder, letar efter bevis på att e-handeln är seriös innan de handlar.
Hanna Thofelt Lindström
Kommunikations- och hållbarhetschef på Matsmart

Matsmarts första sajt lanserades 2014 när grundarna bestämde sig för att göra något åt att mängder med perfekt mat kastades, helt i onödan. E-handeln startade från en källare med hjälp av ett verktyg de köpte på nätet för några hundralappar. Inom kort tillbringade de dagar och nätter med att packa lådor - allt medan beställningarna fortsatte att strömma in.

matsmart-trygg-ehandel.png

Sedan ett par flygande startår har Matsmart stadigt befunnit sig på Financial Times lista över Europas snabbast växande bolag. Deras e-handel finns idag i fem länder och fortsätter att expandera. Matsmart har sedan år 2015 varit anslutna till Svensk Handels certifiering Trygg E-handel, något som ger många fördelar – både för bolaget och slutkunden.

Genom att ansluta sig till Trygg E-handel och klara certifieringskraven har Matsmart fått ett kvitto på att de efterlever kraven: Allmänna villkor gentemot konsumenter, GDPR och andra juridiska aspekter som för ett växande bolag hade krävt stora resurser att granska själva.

Som enskild handlare har man inte samma kapacitet och resurser att hantera de här frågorna som Svensk Handel har. Den administrativa bördan kan lätt bli väldigt stor för ett mindre bolag. Genom Trygg E-handel får vi hjälp med att hålla koll på floden av nya lagar och direktiv i branschen, kring säkerhet och integritet.
Hanna Thofelt Lindström
Kommunikations- och hållbarhetschef på Matsmart

För de som shoppar på Matsmarts sajt blir symbolen för Trygg E-handel ett kvitto på att de i lugn och ro kan genomföra köpet.

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
ung-medarbetare.jpg

Hjälp oss att säkra handelns framtida kompetensbehov

NyhetDet nya Försäljnings- och Serviceprogrammet på gymnasiet lockar många. Nu behövs lokala programråd med företag från branschen.
webbinarium-kepsar.png

E-handelsåret 2023 - och framtiden

NyhetE-handel där varorna har lägre pris påverkades något mindre under det tuffa 2023 än sällanköpshandeln. Möt e-handlaren som klarade sig bra.
nrs-2024-logotyp.png

Save the date: Upplev framtidens handel på Nordic Retail Summit

NyhetI år kretsar programmet kring tre heta områden: Hållbarhetslagstiftning, säkerhet och AI.
hand-med-telefon-e-handel.png

Internationell e-handel: Expansion med utmaningar

NyhetE-handel utanför Sveriges gränser ökar och står nu för 17% av marknaden.
trendspaning-per-ljungberg-2-play-1708937132.png

Trendspaning: Vart är vi på väg?

NyhetSvensk Handels Per Ljungberg delar insikter inför årets D-Congress – på temat Innovation for Impact.
kvinna-faktura-900x280.jpg

Uppdatering angående ”Late Payment Regulation”

NyhetDiskussioner kring EU-kommissionens förslag om reglering av betalningstider pågår för fullt i Bryssel. Här är en sammanfattning av läget.
100-listan-(3).jpg

100 profiler som gör handeln mer hållbar

NyhetDe är ledare, entreprenörer, hållbarhetschefer och eldsjälar. 100 profiler som jobbar hårt för att handeln ska bli mer hållbar.
webbinarium-ehandel-summering.png

4 inspirerande tips inför e-handelsåret 2024

NyhetPaul Fischbein, Revolution Race och Monika Magnusson, Apotek Hjärtat delar sina bästa e-handelstips.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.