Hoppa till innehåll

För Matsmart har Trygg E-handel varit en viktig nyckel i bolagets tillväxt.

matsmart-hanna-trygg-ehandel.png

Nu uppdateras certifieringen Trygg E-handel med bland annat uppdaterade verktyg som hjälper företaget att uppfylla de omfattande lagkrav som gäller för e-handlare inom bland annat konsumenträtt, e-handelsrätt och GDPR.

Ett företag som har nytta av certifikatet Trygg E-handel från Svensk Handel är e-handelsbolaget Matsmart där det varit en viktig nyckel bakom tillväxten.

Alla, men framförallt nya kunder, letar efter bevis på att e-handeln är seriös innan de handlar.
Hanna Thofelt Lindström
Kommunikations- och hållbarhetschef på Matsmart

Matsmarts första sajt lanserades 2014 när grundarna bestämde sig för att göra något åt att mängder med perfekt mat kastades, helt i onödan. E-handeln startade från en källare med hjälp av ett verktyg de köpte på nätet för några hundralappar. Inom kort tillbringade de dagar och nätter med att packa lådor - allt medan beställningarna fortsatte att strömma in.

matsmart-trygg-ehandel.png

Sedan ett par flygande startår har Matsmart stadigt befunnit sig på Financial Times lista över Europas snabbast växande bolag. Deras e-handel finns idag i fem länder och fortsätter att expandera. Matsmart har sedan år 2015 varit anslutna till Svensk Handels certifiering Trygg E-handel, något som ger många fördelar – både för bolaget och slutkunden.

Genom att ansluta sig till Trygg E-handel och klara certifieringskraven har Matsmart fått ett kvitto på att de efterlever kraven: Allmänna villkor gentemot konsumenter, GDPR och andra juridiska aspekter som för ett växande bolag hade krävt stora resurser att granska själva.

Som enskild handlare har man inte samma kapacitet och resurser att hantera de här frågorna som Svensk Handel har. Den administrativa bördan kan lätt bli väldigt stor för ett mindre bolag. Genom Trygg E-handel får vi hjälp med att hålla koll på floden av nya lagar och direktiv i branschen, kring säkerhet och integritet.
Hanna Thofelt Lindström
Kommunikations- och hållbarhetschef på Matsmart

För de som shoppar på Matsmarts sajt blir symbolen för Trygg E-handel ett kvitto på att de i lugn och ro kan genomföra köpet.

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
eu-flaggan.jpg

Viktig information om Right to Repair

NyhetI samband med att Right to Repair publicerats i EU:s officiella tidning, så är nästa steg nu att direktivet ska implementeras i svensk rätt.
organiserad-brottslighet.jpg

Skydda ditt företag mot organiserad brottslighet - så gör du

NyhetOrganiserad brottslighet kan innebära stor ekonomisk skada samt otrygghet för dig som handlare. Svensk Handel guidar dig rätt.
lantliv-(1).jpg

Svensk Handel besöker Lantliv Inredning i Leksand

NyhetHandelslandet Sverige sträcker sig från Kiruna i norr till Ystad i söder. Svensk Handel besökte Lantliv Inredning i Leksand för ett samtal.
almedalsnyhet.png

Handelns frågor lyftes i Almedalen: ”Kunskapen för låg”

NyhetI Handelslandet Sverige i Almedalen satte Svensk Handel handelns frågor högt på den politiska agendan.
almedalsgarderoben-ellos.jpg

Ellos: ”De mest hållbara plaggen är de du älskar att bära”

NyhetEllos ser Almedalsgarderoben som en bra ögonöppnare för hur kläder kan komma till användning på fler än ett sätt.
sellpy1.png

Sellpy vill göra det lättare att välja cirkulärt

NyhetSellpy's unika tjänst online och i appen möjliggör för alla att konsumera på ett mer cirkulärt sätt. Sellpy medverkade i Almedalsgarderoben.
stoldrapport-nyhet.png

Röster från handeln - så påverkar brotten våra företag

NyhetI Svensk Handels rapport "Stölder och brottslighet i handeln 2024" vittnar några röster om hur brotten påverkar deras verksamhet.
nrs-2024-(webben)-(5).png

Hållbarhet, säkerhet och AI formar handelns framtid

NyhetÅrets teman på Nordic Retail Summit 2 oktober är hållbarhet, säkerhet och AI. Biljetter finns att köpa nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.