Hoppa till innehåll

Hotar med rättsliga åtgärder vid utebliven betalning.

sakerhet-varning.jpg

Collectum Solutions publicerades på Svensk Handel Varningslistan i augusti 2022. Då handlade det om ett utskick med rubriken ”Meddelande om betalningsföreläggande”. Utskicket gick till företag som tidigare hade pågående ärenden med Förvaltningsel eller Svensk El. I utskicket stod det att en ansökan om betalningsföreläggande hade lämnats in till Kronofogdemyndigheten. Något som visade sig vara felaktigt. Utskicket var endast ett påtryckningsmedel för att skrämma och förmå de utsatta företagen att betala in pengar.

I januari i år gjorde de ett nytt utskick, då med krav från Nordisk Krafthandel, eller Maritimox som de bytt namn till. Nu är det dags igen. Den senaste veckan har massvis med företagare fått sms med krav från Collectum Solutions där de återigen hävdar att det finns obetalda skulder. Precis som vid tidigare utskick hotar de med rättsliga åtgärder om man inte betalar.

Om du känner dig vilseledd på ett sätt som du anser är bedrägligt så kan du bestrida meddelandet.

Läs mer om hur du kan gå tillväga här.

Var uppmärksam på att du kan vara betalningsskyldig för den el som du har förbrukat om ett bolag levererat el till dig, men priset måste då överensstämma med det avtal som ligger till grund för fakturan. Säkerställ att den som faktiskt levererar din el är ett företag som du litar på och att det pris du betalar är detsamma som ni kommit överens om.

dan-eriksson.jpg

Dan Eriksson

Säkerhetssamordnare

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
swish-16x9.png

Ökat antal fejkade Swish-betalningar

SäkerhetsnyttEtt flertal handlare har återigen hört av sig till Säkerhetscenter då de blivit lurade av fejkade Swish-betalningar.
verktyg-gnistor-16x9.png

Byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Agerar snabbt för att undvika upptäckt.
verktyg-stold1.jpg

Borås - små verktyg används för att plocka bort varularm

SäkerhetsnyttJust nu får Svensk Handel Säkerhetscenter in anmälningar där kläder har stulits. Vi ser att gärningspersonerna plockar på sig kläder för att
sedlar-500x240.jpg

Falska 500-lappar i Halmstad

SäkerhetsnyttSedlarna är i många av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att
sakerhet-varning.jpg

SMS med krav från Collectum Solutions

SäkerhetsnyttHotar med rättsliga åtgärder vid utebliven betalning.
nina-jelver-16-9.jpg

Snart inleds Säkerhetsveckan - nu tar vi krafttag mot brotten i handeln

SäkerhetsnyttBrotten mot handeln är ett samhällsproblem. Det stjäls för 8,5 miljarder i svenska butiker årligen, och i vår Trygghetsbarometer kan vi se a
kott-i-vaska-16x9.png

Organiserade stölder av kött i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
ny-appdesign-16x9.png

Appen Säkerhetscenter uppdateras

SäkerhetsnyttNy fräsch design.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.