Hoppa till innehåll

Hotar med rättsliga åtgärder vid utebliven betalning.

sakerhet-varning.jpg

Collectum Solutions publicerades på Svensk Handel Varningslistan i augusti 2022. Då handlade det om ett utskick med rubriken ”Meddelande om betalningsföreläggande”. Utskicket gick till företag som tidigare hade pågående ärenden med Förvaltningsel eller Svensk El. I utskicket stod det att en ansökan om betalningsföreläggande hade lämnats in till Kronofogdemyndigheten. Något som visade sig vara felaktigt. Utskicket var endast ett påtryckningsmedel för att skrämma och förmå de utsatta företagen att betala in pengar.

I januari i år gjorde de ett nytt utskick, då med krav från Nordisk Krafthandel, eller Maritimox som de bytt namn till. Nu är det dags igen. Den senaste veckan har massvis med företagare fått sms med krav från Collectum Solutions där de återigen hävdar att det finns obetalda skulder. Precis som vid tidigare utskick hotar de med rättsliga åtgärder om man inte betalar.

Om du känner dig vilseledd på ett sätt som du anser är bedrägligt så kan du bestrida meddelandet.

Läs mer om hur du kan gå tillväga här.

Var uppmärksam på att du kan vara betalningsskyldig för den el som du har förbrukat om ett bolag levererat el till dig, men priset måste då överensstämma med det avtal som ligger till grund för fakturan. Säkerställ att den som faktiskt levererar din el är ett företag som du litar på och att det pris du betalar är detsamma som ni kommit överens om.

dan-eriksson.jpg

Dan Eriksson

Säkerhetssamordnare

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
borrmaskin-900-web-1713270589.jpg

Umeå - byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
manadens-sakerhetsfraga.jpg

Månadens fråga - Varningslistan, hur fungerar den?

SäkerhetsnyttHej! Hur skyddar vi oss mot penningtvätt vid inköp av klockor?
beskuren-500-1712646733.jpg

Så ser du om sedeln är falsk!

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in många anmälningar om falska sedlar från flera delar av landet.
flest-klagomal-900.jpg

Bluffbolagen som drabbat flest företag under mars 2024

SäkerhetsnyttDe företag som drog på sig flest klagomål under december var ConnectD, Leijon Mobil och Sierra Analytics.
smink-1600x900-1712835679.jpg

Organiserade stölder av smink i Löddeköpinge

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar om organiserade stölder av smink. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika u
beskuren-500-1712646733.jpg

Stockholm - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Stockholmsområdet gällande falska 500-kronorssedlar.
jonny-snor-kott-4-beskuren-1712585985.jpg

Organiserade stölder av kött i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
sneaker-900.jpg

Malmö - stölder av sneakers och träningsskor

SäkerhetsnyttJust nu ser Svensk Handel Säkerhetscenter flera anmälningar som gäller stölder av träningsskor och sneakers.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.