Hoppa till innehåll

I slutet av oktober 2022 lanserade Svensk Handel en branschöverenskommelse som ska göra det lättare för konsumenter som e-handlar att välja en fossilfri leverans. Hittills ha flertalet e-handlare och leverantörer har skrivit på.

fossilfria-leveranser-1200.jpg

I slutet av oktober 2022 lanserade Svensk Handel en branschöverenskommelse som ska göra det lättare för konsumenter som e-handlar att välja en fossilfri leverans. Överenskommelsen har utvecklats av Svensk Handel med stöd av ASTER (Alliance for sustainable e-commerce). Nu sluter allt fler e-handlare och transporter upp kring överenskommelsen. Hittills har följande e-handlare och leverantörer skrivit under: Adlibris, Airmee, Apotea, Apoteket, Best Transport, Budbee, Didriksons, Early Bird, Ellos, Instabox, Hööks, LYKO, Miljonlotteriet, Nelly, Net On Net, PostNord, Stadium och Stylingagenten.

Det är fantastiskt kul att så många skriver under överenskommelsen, säger Arne Andersson som är ansvarig för Svensk Handels logistiknätverk och drivande i arbetet med överenskommelsen. Intresset är mycket stort och vi har många fler som står på tur att skriva på.
Arne B Andersson
Senior e-handelsrådgivare, Svensk Handel

Branschöverenskommelsen för fossilfria leveranser tydliggör begreppet fossilfri leverans samt kräver att andra miljömässiga begrepp som används i check-out tas bort. Ett fåtal undantag görs för certifieringar såsom Svanens kommande märkning för hållbara e-handelstransporter. 

Läs mer om branschöverenskommelsen här.

Vill du veta mer om och signera branschöverenskommelsen? 
Kontakta Arne B Andersson

arne-b-andersson.jpg

Arne B Andersson

Senior e-handelsrådgivare

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.