Hoppa till innehåll

Vill du lära dig mer om hur ditt företag ska uppfylla skyldigheten att ange tidigare lägsta pris enligt prisinformationslagen? Svensk Handel Juridik erbjuder nu medlemmar i Svensk Handel en företagsanpassad workshop till ett fast pris om det nya kravet.

prismarkning.jpg

Den nya paragrafen i prisinformationslagen om krav på att ange tidigare lägsta pris trädde i kraft den 1 september 2022. Skyldigheten innebär i korthet att företag vid prissänkning av en produkt ska ange det tidigare lägsta pris som tillämpats för en vara under de senaste 30 dagarna.

Skyldigheten är dock inte helt enkel att förstå och Svensk Handel Juridik får många frågor, till exempel om hur det tidigare lägsta priset ska räknas ut eller hur ett företag får lov att utforma sina kampanjer. Samtidigt har Konsumentverket börjat utöva tillsyn av hur paragrafen efterlevs.

Detta erbjudande har tagits fram för att Svensk Handels medlemmar, och särskilt era medarbetare, ska få bättre förutsättningar att veta hur ni ska kommunicera ut pris vid olika prissänkningar. Detta är särskilt viktigt i samband med större kampanjer såsom Black Friday eller mellandagsrea, men även vid andra prissänkningar under året.

Om workshopen

  • 1,5 timmes digital workshop

  • 10 deltagare

  • 10 frågor – skickas in på förhand och besvaras under workshopen

 Pris: 9 500 kronor, exklusive moms.

Mer information och bokning

Kontakta Anna Hultengård för mer information eller för att boka en workshop.

Kontaktuppgifter: anna.hultengard@shjuridik.se

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
kiwiskjorta.png

Kiwiskjortor med anor från 1928 i Almedalsgarderoben

NyhetEton Shirts har sedan starten 1928 fokuserat på att skapa den perfekta skjortan. Från frack- och smokingskjortor till lediga linneskjortor.
digjourney---att-leda-ai-transformation.png

Medlemsförmån från DigJourney

NyhetMedlemsrabatt på DigJourney's utbildning Att leda AI-transformation.
packar-upp-varor-mugg.jpg

Webbinarium 25 juni: Få koll på den nya produktsäkerhetsförordningen

NyhetSvensk Handels guide om den nya produktsäkerhetsförordningen.
swish-webb-1713452625.jpg

Skydda din verksamhet i sommar!

NyhetPå sommaren är risken att råka ut för falska sedlar och swishbedrägerier större. Vi ger konkreta tips för att skydda verksamheten.
branschoverenskommelsen-lund.jpg

Positiva effekter av branschöverenskommelsen för den fossilfria leveransen

NyhetBranschöverenskommelsen för den fossilfria leveransen har haft en impact på miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet.
almedalsgarderoben-troja-o-skor.png

Full fart inför Almedalsgarderoben

NyhetI Almedalsgarderoben kan Almedalsbesökare för att låna kläder och bli stylade. En fråga om hållbarhet. Träffa två medverkande företag.
kungsgatan-stockholm.png

Miljözon klass 3 - hur berör det din verksamhet?

NyhetSvensk Handel och Visita överklagar Stockholm stads beslut om att införa Miljözon 3. Frågan har nationell bäring.
lastpallar-lager.jpg

Svensk Handel uppmanar till aktion mot Temu och Shein

NyhetSvensk Handel kommer alltid att stå upp för den fria konkurrensen - men en förutsättning är att den sker på lika villkor.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.