Hoppa till innehåll

Vill du lära dig mer om hur ditt företag ska uppfylla skyldigheten att ange tidigare lägsta pris enligt prisinformationslagen? Svensk Handel Juridik erbjuder nu medlemmar i Svensk Handel en företagsanpassad workshop till ett fast pris om det nya kravet.

prismarkning.jpg

Den nya paragrafen i prisinformationslagen om krav på att ange tidigare lägsta pris trädde i kraft den 1 september 2022. Skyldigheten innebär i korthet att företag vid prissänkning av en produkt ska ange det tidigare lägsta pris som tillämpats för en vara under de senaste 30 dagarna.

Skyldigheten är dock inte helt enkel att förstå och Svensk Handel Juridik får många frågor, till exempel om hur det tidigare lägsta priset ska räknas ut eller hur ett företag får lov att utforma sina kampanjer. Samtidigt har Konsumentverket börjat utöva tillsyn av hur paragrafen efterlevs.

Detta erbjudande har tagits fram för att Svensk Handels medlemmar, och särskilt era medarbetare, ska få bättre förutsättningar att veta hur ni ska kommunicera ut pris vid olika prissänkningar. Detta är särskilt viktigt i samband med större kampanjer såsom Black Friday eller mellandagsrea, men även vid andra prissänkningar under året.

Om workshopen

  • 1,5 timmes digital workshop

  • 10 deltagare

  • 10 frågor – skickas in på förhand och besvaras under workshopen

 Pris: 9 500 kronor, exklusive moms.

Mer information och bokning

Kontakta Anna Hultengård för mer information eller för att boka en workshop.

Kontaktuppgifter: anna.hultengard@shjuridik.se

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.