Hoppa till innehåll

Den 1 september 2022 trädde den nya 7a § i prisinformationslagen (PIL) i kraft.

432d4a73f82e4ef6989acba5446888c3.jpg

Svensk Handel och Svensk Handel Juridik har tagit fram en vägledning för Svensk Handels medlemmar. Vägledningen syftar till att presentera de förändringar som den nya 7a § i prisinformationslagen innebär för er verksamhet. Den kan även fungera som ett stöd i de juridiska bedömningar som företag som säljer varor till konsumenter behöver göra när de tillkännager prissänkningar på sina varor eller tjänster.

Lagen är tillämplig vid försäljning mellan näringsidkare och konsumenter, så alla företag som säljer till konsumenter påverkas.

Avsikten med vägledningen är att un­derlätta för Svensk Handels medlemmar att förstå innebörden av den nya paragrafen i PIL och kunna anpassa sin verksamhet efter den.

För medlemmar

Om du loggar in kan du som medlem ladda ner vår vägledning som är uppdaterad i januari 2024.

________________________________

Ta hjälp av Svensk Handel Juridik

Vid behov av hjälp kan ni kontakta Svensk Handel Juridik. Som medlem har du en särskilt förmånlig taxa på Svensk Handel Juridiks tjänster.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.