Hoppa till innehåll

Måndagen den 23 oktober startar Säkerhetsveckan. Svensk Handel uppmanar alla företag inom handeln att under en vecka anmäla alla brott. Tillsammans sätter vi strålkastarljuset på det alltmer växande problemet med brotten inom handeln.

nina-jelver-16-9.jpg

Nu är det återigen dags för Svensk Handels årliga Säkerhetsvecka – en vecka då vi lyfter problematiken kring handelns brottsutsatthet lite extra, samtidigt som vi intensifierar uppmaningen till att anmäla samtliga brott din verksamhet utsätts för. Enligt Svensk Handels säkerhetsindex anmäls endast 30 procent av alla brott och så många som 43 procent av handelns företag anser att det är lönlöst att anmäla då det sällan eller aldrig leder till varken åtal eller dom. Det här vill Svensk Handel ändra på så att frågan tas på större allvar internt hos polisen.

- Säkerhetsveckan är en viktig tradition för Svensk Handel. I år är den kanske viktigare än någonsin. Vi ser och hör hur handlarnas brottsutsatthet ökar och vilka effekter det får för såväl butiksägare som personal. Samtidigt förfasas vi över hur vissa brott snudd på bagatelliseras i medier. Vi hoppas att såväl politiker som ansvariga myndigheter deltar under veckan. Branschen förtjänar svar, säger Nina Jelver, säkerhetschef på Svensk Handel.

Handelns brottsutsatthet är en av Svensk Handels viktigaste frågor och under Säkerhetsveckan planeras det för ett flertal aktiviteter, både digitalt och fysiskt. Vi bjuder bland annat in till ett webbinarium, där handelns brottsutsatthet kommer att diskuteras, och där vi kommer kräva svar av flertalet viktiga aktörer.

Säkerhetsveckan startar måndag den 23 oktober. Håll utkik på Svensk Handels hemsida för den senaste informationen!

nina-jelver1.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
charlie-weimers.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Charlie Weimers (SD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
alice-teodorescu-mawe.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Teodorescu Måwe (KD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
ordforandepriset-2024.jpg

Årets vinnare av Ordförandepriset 2024

NyhetSvensk Handel delar sedan 2014 ut pris till mycket lovande handelsstudenter. Årets vinnare är Alice Nylund och Sandra Jansson.
mans-zelmerlov.png

Säkra din plats på handelns mest festliga gala 2 oktober!

NyhetGör dig redo för en oförglömlig kväll på Berns den 2 oktober. Måns Zelmerlöw står på scen under Retail Awards och förgyller galakvällen.
eu-1715158369.png

Due Diligence och Forced Labour antagna i EU-parlamentet

NyhetDe två lagstiftningarna är nu antagna i EU-parlamentet. Svensk Handel berättar mer om vad som gäller.
eu-webbinarium-webb.jpg

Webbinarium: Hur ska företagen hantera EU:s hållbarhetslagstiftning?

NyhetSvensk Handel bjuder in till webbinarium som är inriktat på att förklara och reda ut centrala aspekter av den kommande EU-lagstiftningen.
nrs-fyra-forsta-namnen.jpg

Nordic Retail Summit samlar näringsliv och politik den 2 oktober

NyhetNäringslivets företrädare, beslutsfattare och politiker samlas för att diskutera hållbarhet, säkerhet och AI.
martina-reportage.jpg

Häng med till Svensk Handel i Bryssel

NyhetMartina Elfgren, chef för Svensk Handels Brysselkontor, ger oss en uppdatering på vad som är aktuellt i Bryssel just nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.