Hoppa till innehåll

Måndagen den 23 oktober startar Säkerhetsveckan. Svensk Handel uppmanar alla företag inom handeln att under en vecka anmäla alla brott. Tillsammans sätter vi strålkastarljuset på det alltmer växande problemet med brotten inom handeln.

nina-jelver-16-9.jpg

Nu är det återigen dags för Svensk Handels årliga Säkerhetsvecka – en vecka då vi lyfter problematiken kring handelns brottsutsatthet lite extra, samtidigt som vi intensifierar uppmaningen till att anmäla samtliga brott din verksamhet utsätts för. Enligt Svensk Handels säkerhetsindex anmäls endast 30 procent av alla brott och så många som 43 procent av handelns företag anser att det är lönlöst att anmäla då det sällan eller aldrig leder till varken åtal eller dom. Det här vill Svensk Handel ändra på så att frågan tas på större allvar internt hos polisen.

- Säkerhetsveckan är en viktig tradition för Svensk Handel. I år är den kanske viktigare än någonsin. Vi ser och hör hur handlarnas brottsutsatthet ökar och vilka effekter det får för såväl butiksägare som personal. Samtidigt förfasas vi över hur vissa brott snudd på bagatelliseras i medier. Vi hoppas att såväl politiker som ansvariga myndigheter deltar under veckan. Branschen förtjänar svar, säger Nina Jelver, säkerhetschef på Svensk Handel.

Handelns brottsutsatthet är en av Svensk Handels viktigaste frågor och under Säkerhetsveckan planeras det för ett flertal aktiviteter, både digitalt och fysiskt. Vi bjuder bland annat in till ett webbinarium, där handelns brottsutsatthet kommer att diskuteras, och där vi kommer kräva svar av flertalet viktiga aktörer.

Säkerhetsveckan startar måndag den 23 oktober. Håll utkik på Svensk Handels hemsida för den senaste informationen!

nina-jelver1.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
almedalsgarderoben-troja-o-skor.png

Göteborgs Stadsmission och Cellbes laddar för Almedalsgarderoben

NyhetTill Almedalsgarderoben välkomnas Almedalsbesökare för att låna kläder och bli stylade. En fråga om hållbarhet för de medverkande företagen.
kungsgatan-stockholm.png

Miljözon klass 3 - hur berör det din verksamhet?

NyhetSvensk Handel och Visita överklagar Stockholm stads beslut om att införa Miljözon 3. Frågan har nationell bäring.
lastpallar-lager.jpg

Svensk Handel uppmanar Konsumentverket att agera mot Temu och Shein

NyhetSvensk Handel kommer alltid att stå upp för den fria konkurrensen - men en förutsättning är att den sker på lika villkor.
almedalsgarderoben-1718110830.png

Almedalsgarderoben - cirkulärt mode

NyhetMed hållbarhet som ledstjärna har Almedalsgarderoben blivit en återkommande och efterlängtad favorit under Almedalsveckan.
nrs-nyhet-jennifer.png

Darja Isaksson gästar Nordic Retail Summit

NyhetDarja Isaksson, generaldirektör på Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet gästar Nordic Retail Summit 2 oktober.
alice-mp.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Bah Kuhnke (MP)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
retail-awards_mgm2758.jpg

Rickard Lyko: "Lär mig nya saker om mitt ledarskap varje dag"

NyhetRickard Lyko, vd på Lyko, blev förra årets vinnare i den tunga kategorin Årets ledare.
almedalen-collage-3.png

Välkommen till Handelslandet Sverige i Almedalen

NyhetFörberedelserna inför Almedalen pågår för fullt. Svensk Handel presenterar Handelslandet Sverige.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.