Hoppa till innehåll

Under december publicerades fyra nya företag på Varningslistan. Media och kommunikationsbyrå, Starpeak Trading, Lindell & Co och Inter Fairs. Nedan följer mer information om företagen.

Varningslista 900x280.png

Media och kommunikationsbyrå:

Säljare från MEDIA OCH KOMMUNIKATIONSBYRÅ ringer upp angående Google-tjänster och får det att låta som att man är deras nuvarande kund. Efter samtalet så skickar de en faktura. Detta trots att man aldrig har varit deras kund. Det har inte funnits något avtal sedan tidigare.

Starpeak Trading:

Företaget Starpeak Trading skickar ut fakturor angående annonsplats på Svehub.se, trots att tjänsten inte har beställts. I det finstilta på fakturan står det dock att det endast är ett erbjudande.

Lindell & Co:

LINDELL & CO skickar ut erbjudanden angående varumärkesförnyelse och skriver att de "ser fram emot att fortsätta att stödja er i skyddet av ert värdefulla varumärke." Detta trots att man aldrig har varit i kontakt med Lindell & CO tidigare. Blanketten kan lätt uppfattas som att man måste betala till Lindell & CO för att behålla sitt varumärke. I erbjudandet står det även att varumärket är på väg att förfalla och att förnyelsen gäller en tioårsperiod.

Inter Fairs:

Inter Fairs sänder ut ett informationsbrev och uppdateringsblankett via mejl till drabbade företagare i samband med att man har besökt en mässa, företagare uppfattar detta som ett erbjudande om att registrera sig gratis i en databas på www.inter-fairs.com. I själva verket kostar tjänsten från 1 212 euro.

nina-jelver1.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
kott-16.9-1709282113.jpg

Eslöv - Stölder av större mängder kött

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
kaffe-varning-(002).jpg

Organiserade stölder av kaffe i Lindesberg

SäkerhetsnyttTjuvar fyller papperskassar med kaffepaket medan andra håller utkik. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
kott.jpg

Mariefred - organiserade stölder av kött

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
jonny-snor-kott-4-beskuren.jpg

Organiserade stölder av kött i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
beskuren-500-1708523341.jpg

Göteborg - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Göteborg gällande falska 500-kronorssedlar.
borrmaskin-900-web-1708444321.jpg

Företagare utsatta för stölder av verktyg i nordvästra och södra Skåne

SäkerhetsnyttPolisen söker kontakt med företagare som nyligen fått verktyg stulna. Du som drabbad företagare ombedes kontakta polisen på 114 14.
sedlar-vaxling.jpg

Växlingsbedrägerier ökar i hela Sverige

SäkerhetsnyttSvensk Handel får just nu in många anmälningar om växlingsbedrägerier.
500-kronorssedlar-16x9.png

Köp av presentkort kan vara del av organiserade bedrägerier och penningtvätt

SäkerhetsnyttUpprepade köp av presentkort på höga summor kan vara en del av organiserade bedrägerier.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.