Butik: För att illustrera rapporten Stilindex

Stilindex

Varje månad mäter Svensk Handel försäljningsutvecklingen i fysiska modebutiker och deras e-handel.

Stilindex presenteras 8-10 dagar efter aktuell försäljningsmånad som en indikation på försäljningsutvecklingen.

Som medlem i Svensk Handel får du Stilindex utan kostnad i din mejl varje månad. För dig som inte är medlem är kostnaden 995 kronor per år och företag, samt 150 kronor per ytterligare e-postmottagare. Välkommen att kontakta Jessica Korondy Ring, på Swedish Fashion Council. om du är intresserad av en prenumeration. 

E-post: jessica.korondy-ring@svenskhandel.se 

› Publiceringsplan för Stilindex 2022 (PDF)

Stilindex augusti 2022

Minskad köpkraft slår hårt mot modehandeln

Svensk Handels Stilindex för augusti månad visar på en nedåtgående trend för såväl kläd- som skohandeln. Kunderna håller allt hårdare i plånboken till följd av höjda boräntor, hög inflation och dyrare elräkningar, vilket slår hårt mot en redan pressad bransch.

Stilindex juli 2022

Modehandelns återhämtning bromsar in

Stilindex från Svensk Handel för juli månad 2022 visar att den förhållandevis goda utvecklingen som kunde anas i juni inte har hållit i sig. 

Stilindex juni 2022

Det starka intresset för att handla kläder och skor fortsätter att hålla i sig

I Svensk Handels Stilindex för juni 2022 noteras för femte månaden i rad positiva siffror för kläd- och skohandeln. Handlarna hoppas nu på en fortsatt stark sommar inför vad som kan komma att bli en tuffare höst.

Stilindex maj 2022

Modehandelns styrkebesked – klädhandeln uppe på 2019 års siffror

Stilindex från Svensk Handel visar på att maj var en stark handelsmånad och att den positiva trenden inom modehandeln håller i sig. För fjärde månaden i rad uppvisar både kläd- och skohandeln positiva siffror. Men starka siffror till trots finns viss oro för framtiden.

Stilindex april 2022

Stark aprilmånad för modehandeln

Svensk Handels Stilindex för april månad visar att den positiva trenden för modehandeln håller i sig.

Stilindex mars 2022

Stark månad för modehandeln

Stilindex från Svensk Handel visar att den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 35,9 procent i mars jämfört med samma månad föregående år. Även skoförsäljningen ökade med 49,6 procent.

Stilindex februari 2022

Välkommen återhämtning för modehandeln

Stilindex från Svensk Handel visar att modehandeln under februari återhämtar sig efter det att samhället åter öppnat upp. Försäljningen av kläder i fysisk butik och e-handel ökade med 21,9 procent jämfört med föregående år. Även skohandeln uppvisar en ökning, om än lite mindre, på 2,5 procent.

Stilindex januari 2022

Modehandelns utveckling sämre än förväntat – ”våren blir avgörande”

Svensk Handels Stilindex för januari månad visar att modehandeln gick bättre jämfört med samma period föregående år, men i jämförelse med 2019 års siffror råder det inga tvivel om att modehandelns väg tillbaka till en mer normal tillvaro är lång.

Stilindex december 2021

Julen gav modehandeln en skjuts i december – återinförda restriktioner kan bromsa återhämtningen

Stilindex från Svensk Handel visar att försäljningen av kläder i fysiska butiker och inom e-handeln ökade med 43,1 procent i december jämfört med samma månad föregående år. Även skohandeln ökade kraftigt med 72,8 procent.

Stilindex november 2021

Återhämtningen fortsätter för modehandeln – nya restriktioner oroar

Svensk Handels stilindex för november månad ger en tydlig indikation om att det finns ett starkt köpsug efter kläder och skor bland svenska konsumenter, vilket gagnat modehandeln. Rädslan för att nya restriktioner ska sätta käppar i hjulet för återhämtningen är dock ständigt närvarande.

Långsam återhämtning för modehandeln

Långsam återhämtning för modehandeln

Stilindex från Svensk Handel visar att försäljningen av kläder i fysiska butiker och inom e-handeln ökade med 15 procent i oktober jämfört med samma månad föregående år. Även skohandeln uppvisar positiva siffror och ökar med 5 procent. 

Fraktproblemen bromsar modehandelns återhämtning

Fraktproblemen bromsar modehandelns återhämtning

Svensk Handels Stilindex för september månad visar att kläd-och skohandeln fortsätter att återhämta sig efter den stora nedgången under pandemin. 

Modehandelns återhämtning fortsätter

Modehandelns återhämtning fortsätter

Svensk Handels Stilindex för augusti visar att kläd-och skohandeln fortsatt går starkt efter många och långa pandemimånader.

Uppdämt köpsug ger fart åt kläd- och skohandeln

Uppdämt köpsug ger fart åt kläd- och skohandeln

Svensk Handels Stilindex för juli visar att kläd- och skohandeln fortsätter att återhämta sig efter den stora nedgången under pandemin.

Vind i seglen för modehandeln – stark återhämtning i juni

Vind i seglen för modehandeln – stark återhämtning i juni

Svensk Handels Stilindex för juni månad visar att kläd-och skohandeln fortsätter att återhämta sig efter den stora nedgången under pandemin.