Nyheter

2019.06.07

Handelns frågor debatteras i Almedalen

Snart är det återigen dags för Svensk Handel att öppna dörrarna till Handelns hus i Almedalen. Under veckan kommer det att hållas seminarium om viktiga frågor inom handeln. Flertal seminarier kommer att livesändas och finnas tillgängliga på webben.

1
2019.06.03

Orosmoln över handeln trots god konjunktur

Trots flera år med god konjunktur sjunker handelns lönsamhet. Handeln har blivit en internationell marknad och konkurrensen för svenska handlare blir allt hårdare. E-handeln skapar en intensiv prispress som pressar marginalerna. Tuffast är läget för medelstora företag inom sällanköpsvaruhandeln. Det visar Svensk Handels lönsamhetsrapport.

5
2019.05.27

Nya regler för betalningar påverkar både handlare och konsument

Ny EU-lagstiftning påverkar kortbetalningar från och med september 2019. De nya reglerna ska skydda konsumenten och öka säkerheten. Direktiven kommer att påverka dig som handlare, det här behöver du veta för att vara förberedd.

2019.05.23

Mors dag allt viktigare för handeln

Söndag 26 maj står Sveriges cirka 2,8 miljoner mammor i centrum när det är dags för Mors dag. Drygt var fjärde handlare (25 %) anser att Mors dag är ett viktigt försäljningstillfälle. Blommor, en middag och choklad är de vanligaste presenterna till mamma.

2019.05.21

Konsumenterna vill ha transparens kring hållbarhet i e-handeln

Tre av fyra konsumenter uppger att de gör medvetna val när de e-handlar. Lika många menar att de skulle vara beredda på att betala fem kronor mer om de visste att leveransen var mer miljövänlig. 

2019.05.14

Fler anmälningar under Säkerhetsveckan

Under vecka 19 anordnade Svensk Handel den årliga säkerhetsveckan. En tid på året då Svensk Handel uppmanar alla handlare att anmäla alla brott. Veckan bjöd även på rapportsläpp, seminarier och dagliga nyhetsbrev med tips och råd  om säkerhet och trygghet i handeln. 

2019.05.14

Attraktiva platser kan stävja brottslighet

Säkerhetsfrågorna tog plats på Svensk Handels stämma. Fredrik Reinfeldt lyfte fram platsens betydelse för att skapa trygghet. Ica-handlarna Therese och Örjan Josefsson utsattes för ett grovt rån och har svarat med att öka engagemanget i lokalsamhället.   

2019.05.13

Baylan, Google och Klarna på Svensk Handels stämma

Under eftermiddagens program på Svensk Handels stämma var digitalisering och framtidens handel i fokus när näringsminister Ibrahim Baylan, Googles Sverigechef och Klarnas vd pratade om den svenska handeln.

2019.05.13

Två engagerade handelshopp prisas

Vinnarna av årets ordförandepris har båda visat på stort engagemang och höga betyg i sina handelsstudier. Utöver stipendiet fick de 50 000 kr vardera.

2019.04.26

Hög tid att förbereda turistsäsongen – regeringen satsar 10 miljoner

Nu är det dags att växla upp och börja förbereda för turistsäsongen som närmar sig med stormsteg. Insikt om vad turisterna på din ort efterfrågar kan öka dina intäkter i sommar.    

2019.04.26

Dags för årets Säkerhetsvecka: ”Vi vill ha medlemmarnas hjälp”

Trots att brotten mot handeln ökar anmäler handlarna allt färre brott. För att synliggöra den verkliga vidden av handelns brottsutsatthet arrangeras Säkerhetsveckan. Den 6-12 maj (vecka 19) uppmanar Svensk Handel hela handeln att anmäla samtliga brott. 

2019.04.24

Nya skyltar om plastbärkassar att använda i butik

Den svenska lagstiftningen kring användningen av plastbärkassar har nu varit i kraft i snart två år. Svensk Handel har tagit fram nya informationsskyltar som kan användas i butik. Skyltarna kan laddas ner helt kostnadsfritt här.

2019.03.28

Vem förtjänar Arbetsmiljöstipendiet?

Nominera en kollega som du vill lyfta för hans eller hennes arbetsmiljöinsats. Arbetsmiljöstipendiet delas ut till en chef och ett skyddsombud som är verksamma i privata företag och som aktivt arbetar för att utveckla och förbättra arbetsmiljön. 

2019.03.22

Nya tobaksregler – det här behöver du som handlare veta

Den 1 juli 2019 träder en ny lag om tobak och liknande produkter i kraft. Den tidigare tobakslagen ersätts och den nya lagen innehåller bland annat regler om rökförbud och försäljning av tobaksvaror. Detta kommer att få konsekvenser för handlare. Svensk Handel har samlat den viktigaste informationen för att underlätta omställningen.

2019.03.13

Hur viktig är handeln där du verkar?

En attraktiv handel skapar en attraktiv stad. Statistik och fakta är alltid efterfrågat när denna fråga diskuteras. 

Pressbilder och logotyp

Svensk Handel delar alla pressbilder på Flickr. Det är en bilddelningssajt där du enkelt kan hämta den bild som du vill ha. Var noga med att skriva fotografens namn i de fall där det anges.

Pressmeddelanden

Presskontakt

Pressfrågor: 010-47 18 650

Klicka här för att komma till våra presskontakter.