Hoppa till innehåll

Just nu i Stockholmsområdet. Under det senaste dygnet har vi på Svensk Handel fått in anmälningar om inbrott i kiosker/servicebutiker.

glaskross-16x9.png

Vi ser att gärningspersoner tar sig in i butiker under natten genom att krossa fönster i entrédörren. Väl inne i butiken riktar de in sig på att stjäla snus.

Rekommendationer från Svensk Handel:

  • Skydda dina skyltfönster. För att minska risken för olika typer av brott kan butikens fönster förstärkas med laminatglas, plast eller skyddsfilm. Skyddsfilm förhindrar även insyn och kan minska risk för andra brott.

  • Grunden för ett bra inbrottsskydd får du genom att kombinera fördröjande åtgärder (galler, lås och dörrar) tillsammans med någon form av larm som är kopplat till vaktbolag. Tiden det tar för gärningspersonen att bearbeta galler, lås eller dörrar bör motsvara den tid det tar för vaktbolaget och eller polis att anlända till butiken vid larm.

  • Koppla ihop ert inbrottslarm med belysningen. Om larmet går på natten så kommer butiken att vara upplyst under tiden som brottet sker. Med god ljussättning ökar chansen för att eventuella övervakningskameror kan ta bra bilder som skickas vidare till polis och försäkringsbolag. 

  • Inbrottslarmet bör aktiveras så snart angreppet mot butiken har påbörjats. En vanlig första indikation på inbrott kan fås via glaskrossdetektorer. Av den anledningen kan det vara en god idé att montera butikens galler eller jalusi innanför skyltfönstret. Då utlöses larmet när fönstret krossas och tjuven måste därefter ta sig igenom gallret. Är gallret på utsidan har tjuven obegränsat med tid att demontera gallret för att sedan krossa fönstret och rafsa åt sig stöldgodset.

dan-eriksson.jpg

Dan Eriksson

Säkerhetssamordnare

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
kaffepaket-16x9.png

Organiserade stölder av kaffepaket i Helsingborg

SäkerhetsnyttFyller kundvagn med kaffepaket som man sedan springer ut med genom ingångsgrinden. Agerar snabbt för att undvika upptäckt.
scanning-16x9-1684142690.png

Stölder i samband med självscanning

SäkerhetsnyttScannar bara en del av varorna, eller smiter ut med annan kund från snabbkassorna.
swish-16x9.png

Se upp för fejkade Swish-betalningar

SäkerhetsnyttJust nu i Stockholm. Gärningspersoner köper varor genom att uppvisa vad som av handlaren uppfattas som en genuin Swish-betalning.
smor-16x9.png

Organiserade stölder av smörpaket i Örebro

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
fritidsklader-16x9.png

Stölder av fritidskläder - plockar bort varularm med verktyg

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in många anmälningar från Stockholmsområdet där kläder har stulits.
kott-i-vaska-16x9.png

Organiserade stölder av kött i Kungälv

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
smink-16x9.png

Stöld av smink genom att bryta förpackningen i butiken

SäkerhetsnyttJust nu i Vetlanda. Svensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar där smink har stulits.
kaffepaket-16x9.png

Organiserade stölder av kaffepaket i Malmö

SäkerhetsnyttFyller kundvagn med kaffepaket som man sedan springer ut med genom ingångsgrinden.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.