Hoppa till innehåll

Hej, jag heter Johan och driver en nätbutik där jag säljer kläder och accessoarer. Förra veckan var det en person som ringde och frågade efter sin uteblivna leverans. Jag kände inte igen kundens namn och det visade sig att han hade beställt från en fejkad nätbutik som har använt sig av ett namn som låter väldigt likt mitt företagsnamn, så han trodde att han beställt av mig. Några varor fick han aldrig. Det här kan ju hota mitt rykte och hela mitt företag. Hur ska jag skydda mig ifrån falska hemsidor som utger sig för att vara mitt företag?

manadens-sakerhetsfraga.jpg

Hej Johan,

Du är tyvärr inte ensam om att ha blivit drabbad av det här. Det är ett växande problem, och det är inte lätt att se skillnad på en falsk och en äkta hemsida. Tyvärr är det dessutom ofta så att kunderna inte bara betalar pengar utan att få leveranser. Det är också sannolikt att deras kortuppgifter stjäls så att de kan råka ut för ännu större förluster i efterhand.

Du bör absolut polisanmäla det du råkat ut för och har du webbadresser och andra uppgifter så bör du även anmäla det till det webbhotell som du själv använder dig av.

Du bör också på din hemsida informera om att det finns bedragare där ute och att kunderna ska vara uppmärksamma så att de handlar i rätt nätbutik.

Vi på Svensk Handel har tagit fram en del rekommendationer och tips som du gärna får ta del av och också dela med dig av till dina kunder.

Vänligen,

Nina Jelver, Säkerhetschef, Svensk Handel

nina-jelver-2024.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
beskuren-500-1712646733.jpg

Stockholm - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Stockholmsområdet gällande falska 500-kronorssedlar.
borrmaskin-900-web-1721738757.jpg

Byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg i Lund

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
jonny-snor-kott-4-beskuren-1712585985.jpg

Organiserade stölder av kött i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
beskuren-500-1712646733.jpg

Göteborg - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Göteborg gällande falska 500-kronorssedlar.
galge-900.jpg

Stölder av kläder i Katrineholm

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in många anmälningar från Katrineholm där kläder har stulits. Man agerar snabbt och effektivt för
kaffe-varning-(002).jpg

Organiserade stölder av kaffe i Malmö

SäkerhetsnyttTjuvar fyller papperskassar med kaffepaket medan andra håller utkik. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
sming-900.jpg

Organiserade stölder av smink i Katrineholm

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar om organiserade stölder av smink. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika u
klader-003.jpg

Helsingborg - verktyg används för att plocka bort varularm

SäkerhetsnyttVi ser att gärningspersonerna plockar på sig kläder för att sedan gå till ett dolt utrymme eller provrum där de tar bort larmen med hjälp av

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.