Hoppa till innehåll

Snart inleds Säkerhetsveckan - nu tar vi krafttag mot brotten i handeln

Brotten mot handeln är ett samhällsproblem. Det stjäls för 8,5 miljarder i svenska butiker årligen, och i vår Trygghetsbarometer kan vi se att var tredje handlare har drabbats av brott enbart den senaste veckan. Stölder och hot har tyvärr blivit en del av handlarnas vardag. Situationen är oacceptabel.

nina-jelver-16-9.jpg

Under den senare delen av oktober är det återigen dags för Svensk Handels årliga Säkerhetsvecka – en vecka då vi lyfter problematiken kring handelns brottsutsatthet lite extra, samtidigt som vi intensifierar uppmaningen till att anmäla samtliga brott din verksamhet utsätts för. Vi kan förstå att det ibland känns lönlöst, men görs inga anmälningar tas heller inte våra frågor på allvar internt hos polisen.

- Säkerhetsveckan är en viktig tradition för Svensk Handel. I år är den kanske viktigare än någonsin. Vi ser och hör hur handlarnas brottsutsatthet ökar och vilka effekter det får för såväl butiksägare som personal. Samtidigt förfasas vi över hur vissa brott snudd på bagatelliseras i medier. Vi hoppas att såväl politiker som ansvariga myndigheter deltar under veckan. Branschen förtjänar svar, säger Nina Jelver, säkerhetschef på Svensk Handel.

Handelns brottsutsatthet är en av Svensk Handels viktigaste frågor och under Säkerhetsveckan planeras det för ett flertal aktiviteter, både digitalt och fysiskt. Vi kan redan nu annonsera att vi inom kort kommer att bjuda in till ett webbinarium, där handelns brottsutsatthet kommer att diskuteras, och där vi kommer kräva svar av flertalet viktiga aktörer.

Säkerhetsveckan äger rum under den senare delen av oktober. Håll utkik på Svensk Handels hemsida för den senaste informationen!

nina-jelver1.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
manadens-sakerhetsfraga.jpg

Månadens fråga - falska hemsidor

SäkerhetsnyttEn person som ringde och frågade efter sin uteblivna leverans. Men han hade handlat av en fejkad nätbutik som utgett sig för att vara min bu
fritidsklader-webb-1718628970.jpg

Malmö - Stölder av fritidskläder

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in många anmälningar från Malmö där kläder har stulits.
smink-3-.jpg

Organiserade stölder av smink i Vetlanda

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar om organiserade stölder av smink. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika u
beskuren-500-1715672558.jpg

Lungby - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Ljungby gällande falska 500-kronorssedlar.
vinkelslip-webb-1712068153.jpg

Lund - byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
brutet-larm-800.450-webb-1714128865.jpg

Stockholm - verktyg används för att plocka bort varularm

SäkerhetsnyttVi ser att gärningspersonerna plockar på sig kläder för att sedan gå till ett dolt utrymme eller provrum där de tar bort larmen med hjälp av
jonny-snor-kott-3.jpg

Organiserade stölder av kött i Hallstahammar

SäkerhetsnyttMan agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt. Gärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att in
jonny-snor-kott-4-beskuren-1712585985.jpg

Trollhättan - Organiserade stölder av kött

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.