Hoppa till innehåll

Snart inleds Säkerhetsveckan - nu tar vi krafttag mot brotten i handeln

Brotten mot handeln är ett samhällsproblem. Det stjäls för 8,5 miljarder i svenska butiker årligen, och i vår Trygghetsbarometer kan vi se att var tredje handlare har drabbats av brott enbart den senaste veckan. Stölder och hot har tyvärr blivit en del av handlarnas vardag. Situationen är oacceptabel.

nina-jelver-16-9.jpg

Under den senare delen av oktober är det återigen dags för Svensk Handels årliga Säkerhetsvecka – en vecka då vi lyfter problematiken kring handelns brottsutsatthet lite extra, samtidigt som vi intensifierar uppmaningen till att anmäla samtliga brott din verksamhet utsätts för. Vi kan förstå att det ibland känns lönlöst, men görs inga anmälningar tas heller inte våra frågor på allvar internt hos polisen.

- Säkerhetsveckan är en viktig tradition för Svensk Handel. I år är den kanske viktigare än någonsin. Vi ser och hör hur handlarnas brottsutsatthet ökar och vilka effekter det får för såväl butiksägare som personal. Samtidigt förfasas vi över hur vissa brott snudd på bagatelliseras i medier. Vi hoppas att såväl politiker som ansvariga myndigheter deltar under veckan. Branschen förtjänar svar, säger Nina Jelver, säkerhetschef på Svensk Handel.

Handelns brottsutsatthet är en av Svensk Handels viktigaste frågor och under Säkerhetsveckan planeras det för ett flertal aktiviteter, både digitalt och fysiskt. Vi kan redan nu annonsera att vi inom kort kommer att bjuda in till ett webbinarium, där handelns brottsutsatthet kommer att diskuteras, och där vi kommer kräva svar av flertalet viktiga aktörer.

Säkerhetsveckan äger rum under den senare delen av oktober. Håll utkik på Svensk Handels hemsida för den senaste informationen!

nina-jelver1.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
swish-16x9.png

Ökat antal fejkade Swish-betalningar

SäkerhetsnyttEtt flertal handlare har återigen hört av sig till Säkerhetscenter då de blivit lurade av fejkade Swish-betalningar.
verktyg-gnistor-16x9.png

Byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Agerar snabbt för att undvika upptäckt.
verktyg-stold1.jpg

Borås - små verktyg används för att plocka bort varularm

SäkerhetsnyttJust nu får Svensk Handel Säkerhetscenter in anmälningar där kläder har stulits. Vi ser att gärningspersonerna plockar på sig kläder för att
sedlar-500x240.jpg

Falska 500-lappar i Halmstad

SäkerhetsnyttSedlarna är i många av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att
sakerhet-varning.jpg

SMS med krav från Collectum Solutions

SäkerhetsnyttHotar med rättsliga åtgärder vid utebliven betalning.
nina-jelver-16-9.jpg

Snart inleds Säkerhetsveckan - nu tar vi krafttag mot brotten i handeln

SäkerhetsnyttBrotten mot handeln är ett samhällsproblem. Det stjäls för 8,5 miljarder i svenska butiker årligen, och i vår Trygghetsbarometer kan vi se a
kott-i-vaska-16x9.png

Organiserade stölder av kött i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
ny-appdesign-16x9.png

Appen Säkerhetscenter uppdateras

SäkerhetsnyttNy fräsch design.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.