Hoppa till innehåll

De senaste veckorna har Svensk Handel Säkerhetscenter sett en ökning av stölder av trådlösa hörlurar. Stölderna är organiserade och produkterna säljs ofta vidare.

horlurar-16x9.png

Många gånger rör det sig om flera gärningspersoner som agerar i grupp. En eller flera uppehåller personalen, samtidigt som en annan gärningsperson passar på att plocka på sig en eller flera produkter för att sedan dölja dessa under sin tröja. Vi ser även att de öppnar förpackningar inne i butiken för att sedan stoppa på sig produkterna. I andra fall plockar gärningspersonerna ner hörlurar från demoställ som står inne i butiken. Så snart de plockat på sig produkter, lämnar samtliga gärningspersoner butiken samtidigt och avviker snabbt ifrån platsen. 

Rekommendationer:

  • Informera er personal.

  • Om någon tittar efter dig i butiken, gå dit. Det är antingen en kund som behöver hjälp eller en tjuv som vill ha dig under uppsikt.

  • Se till att butiken har ett system eller rutin för hur personalen ska kunna påkalla varandras uppmärksamhet vid misstanke om stöld.

  • Larma stöldbegärliga varor.

  • Överväg att ha stöldskydd/safers på stöldbegärliga varor.

  • Överväg att sätta upp speglar eller kameror vid stöldbegärliga varor.

  • Har du också drabbats? Anmäl via appen!

dan-eriksson.jpg

Dan Eriksson

Säkerhetssamordnare

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
verktyg-gnistor-16x9.png

Byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Agerar snabbt för att undvika upptäckt.
verktyg-stold1.jpg

Borås - små verktyg används för att plocka bort varularm

SäkerhetsnyttJust nu får Svensk Handel Säkerhetscenter in anmälningar där kläder har stulits. Vi ser att gärningspersonerna plockar på sig kläder för att
sedlar-500x240.jpg

Falska 500-lappar i Halmstad

SäkerhetsnyttSedlarna är i många av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att
sakerhet-varning.jpg

SMS med krav från Collectum Solutions

SäkerhetsnyttHotar med rättsliga åtgärder vid utebliven betalning.
nina-jelver-16-9.jpg

Snart inleds Säkerhetsveckan - nu tar vi krafttag mot brotten i handeln

SäkerhetsnyttBrotten mot handeln är ett samhällsproblem. Det stjäls för 8,5 miljarder i svenska butiker årligen, och i vår Trygghetsbarometer kan vi se a
kott-i-vaska-16x9.png

Organiserade stölder av kött i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
ny-appdesign-16x9.png

Appen Säkerhetscenter uppdateras

SäkerhetsnyttNy fräsch design.
flest-klagomal-900.jpg

Bluffbolagen som drabbat flest företag under sommaren 2023

SäkerhetsnyttDe företag som drog på sig flest klagomål under perioden var FF Svea, ConnectD och Leijon Mobil. Nedan följer mer info om företagen.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.