
Gärningspersonerna går förbi köttdisken och lägger ner varorna i sina kundkorgar. De brukar sedan täcka över köttet med andra varor. När de har fyllt sina korgar går de till ett dolt utrymme och lastar över köttet i en medhavd väska. Korgarna lämnas kvar och gärningspersonerna går sedan lugnt ut ur butiken. Vi ser att de framför allt riktar in sig på nötkött som entrecôte, ryggbiff och oxfilé.
Rekommendationer
- Informera er personal.
- Var uppmärksam på om det är någon som går runt med väska i butiken.
- Om någon tittar efter dig i butiken, gå dit. Det är antingen en kund som behöver hjälp eller en tjuv som vill ha dig under uppsikt.
- Se till att butiken har ett system eller rutin för hur personalen ska kunna påkalla varandras uppmärksamhet vid misstanke om stöld.
- Gör en ”svinnkarta” för att kartlägga stölderna.
- Se till att personalen går förbi de ”hotspots” som svinnkartan visar.
- Överväg att sätta upp speglar eller kameror vid dolda utrymmen.
- Placera stöldbegärliga varor väl synliga så att personalen har varorna under uppsikt
- Har du drabbats, eller har du något tips? Anmäl via appen!