Hoppa till innehåll

Kursen ger deltagarna kunskap om arbetstidsbestämmelser och schemaläggningsregler i detaljhandeln.

webbinarium.jpg

Efter avslutad kurs ska deltagaren känns sig redo för att jobba med bemanningsplanering och schemaläggning i enlighet med detaljhandelsavtalets regler samt fått förståelse för arbetstidslagens olika viloregler samt bestämmelse om övertid och mertid.

Kursen vänder sig i första hand till anställda som lägger scheman och som i övrigt har ansvar för att arbetstidsbestämmelse efterlevs. Kursen sker på en grundläggande nivå och kräver inga förkunskaper.

Du väljer själv när och var kursen ska genomföras, om den ska göras vid ett och samma tillfälle eller delas upp på flera tillfällen under licenstiden (180 dagar). Webbkursen är tillgänglig både via dator, surfplatta eller mobil.

Kursinnehåll

  • Arbetstidsbestämmelse i arbetstidslagen

  • Schemaläggning enligt detaljhandelsavtalet

Pris

För medlemmar i Svensk Handel: 500 kronor exklusive moms.
Övriga (icke-medlemmar): 1 500 kronor exklusive moms.

Så bokar du

Kontakta oss på kurser@svenskhandel.se eller 010-47 185 96 för bokning av kursen eller för att få mer information.

Vid bokning får du ett mail med inloggningsuppgifter samt information om hur du loggar in. Efter beställning får du en licenskod som du kan skicka vidare till de deltagare som ska gå kursen. Deltagarna registrerar och skapar sig ett personligt konto som kan användas för licensen du köpt.

simone-hogberg.jpg

Simone Högberg

Avtalshandläggare / kursadministratör

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.