Hoppa till innehåll

En webbkurs som du själv bestämmer när du vill gå. Kursen är tillgänglig i 180 dagar och innehåller bland annat teoretiska delar med interaktiva inslag och filmade intervjuer.

webbinarium.jpg

Efter att ha gått vår webbkurs "Arbetsanpassning och rehabilitering" kommer du ha kunskaper om vilket ansvar arbetsgivaren har när anställda blir sjuka och behöver arbetsanpassning och rehabilitering. Du får veta mer om de lagar och regler som blir aktuella när någon blir sjuk, vilka aktörer som blir inblandade och vilka roller de har. 

Kursen är en fördjupning i hantering av sjukdom, arbetsanpassning och rehabilitering. Vi rekommenderar att de som deltar på kursen har grundläggande kunskaper i arbetsrätt och arbetsmiljöansvar.

I webbkursen varvas teori med interaktiva inslag och filmade intervjuer med experter, representanter från Försäkringskassan och företag.

Du väljer själv när och var kursen ska genomföras, om den ska göras vid ett och samma tillfälle eller delas upp på flera tillfällen under licenstiden (180 dagar). Webbkursen är responsiv och du kan delta via både dator, surfplatta eller mobil.

Kursinnehåll

  • Arbetsgivarens roll och ansvar

  • Vi går igenom begreppen Arbetsanpassning och Rehabilitering

  • Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen's roller

  • Arbetsanpassning och rehabilitering i praktiken

  • Skadligt bruk av alkohol och droger

  • Vad säger arbetsrättens regler och praxis om att avsluta en anställning kopplat till sjukdom?

Pris

För medlemmar i Svensk Handel: 1 500 kronor exklusive moms. 
Övriga (icke-medlemmar): 3 000 kronor exklusive moms.

Vid beställning av en kurslicens för fler än 25 deltagare erbjuder vi rabatt på kurskostnaden. Kontakta oss för prisuppgift!

Licensen är giltig under en period på 180 dagar och inkluderar det antal deltagarkonton du köper.

Så bokar du

Kontakta oss på kurser@svenskhandel.se eller 010-47 185 96 för bokning av kursen eller för att få mer information.

Vid bokning får du ett mail med inloggningsuppgifter samt information om hur du loggar in. Efter beställning får du en licenskod som du kan skicka vidare till de deltagare som ska gå kursen. Deltagarna registrerar och skapar sig ett personligt konto som kan användas för licensen du köpt.

simone-hogberg.jpg

Simone Högberg

Avtalshandläggare / kursadministratör

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.