Hoppa till innehåll

Zoe Bayliss Wong, Elin Bergman och Susanne Ehnbåge. Svensk Handel presenterar nu de första tre talarna till D-Congress den 6 - 7 mars 2024 på Svenska Mässan i Göteborg. Alla tre talar utifrån temat för D-Congress 2024; Innovation for Impact.

dcongress-2024-tre_forsta-talare.png
Zoe Bayliss Wong, Elin Bergman, Susanne Ehnbåge

Lindex vd Susanne Ehnbåge öppningstalar på D-Congress i Kongresshallen onsdagen den 6 mars 2024 under rubriken ”Att göra skillnad för framtida generationer.” Susanne är vd för Lindex sedan 2018 och utsågs i maj 2023 även till vd för företagets ägare, finska börsbolaget Stockmann Group. 

Vi är mycket imponerade av hur Lindex de senaste åren höjt ribban för sig själva med stort fokus på tre områden; att stärka kvinnor, respektera vår planet och stå upp för mänskliga rättigheter. Med vårt tema, Innovation for Impact, har jag svårt att tänka mig en bättre öppningstalare än Susanne Ehnbåge.  
Per Ljungberg
Svensk Handels innovationschef och ytterst programansvarig D-Congress

Vem har ansvaret för att göra handeln mer hållbar?

D-Congress andra dag, torsdagen den 7 mars, inleds också i Kongresshallen med en keynote med stark koppling till Innovation for Impact - Zoe Bayliss Wong. Hon var tidigare direktör och en av de första anställda på Depop, den brittiska hyllade social-shopping-appen som fortfarande är en av de främsta secondhand-sajterna i världen. 2018 tog hon en plats på Forbes ”30 under 30”-lista. Nu mera leder hon tillväxtplanen för Vivobarefoot, en regenerativ scaleup som gör skor som är bra för både människor och planeten. Rubriken på hennes presentation på D-Congress är “When circularity is not enough. A new model for the future of sustainable consumption” 

- Jag ser fram emot att höra Zoe Bayliss Wongs resonemang om vem som har ansvar för att göra handeln mer hållbar – konsumenterna eller företagen? Och hur hon ser på vilken roll som sociala och delade element har för att förändra vårt sätt att konsumera”, säger Per Ljungberg och fortsätter: ”Jag tycker vi lyckats mycket väl med våra internationella keynote speakers de senaste åren; Rachel Botsman, Afdhel Aziz och Brian Solis har verkligen levererat. Jag har stora förväntningar på att vi lyckats träffa rätt med Zoe Bayliss Wong också.

Den cirkulära ekonomins svenska drottning 

Den tredje talaren som är klar för D-Congress 2024 har också fokus på den cirkulära ekonomin. Så mycket att hon brukar kallas för ”the Circular Economy Queen of Sweden”. Elin Bergman är COO och vice ordförande för det svenska cirkulära ekonominätverket Cradlenet och är en av medgrundarna till Nordic Circular Hotspot, en samarbetsplattform för att accelerera cirkulär ekonomi i regionen. Rubriken på hennes fördrag är ”Cirkulär ekonomi och konsumtion – nya hållbara affärsmodeller och produkter inom handeln”.  

Jag hoppas och tror att Elin vågar provocera oss lite och inspirerar oss till att sätta lite mer fokus på den cirkulära omställningen. Men också att vi får praktiska tips om hur vi genom att tänka smart och anamma nya cirkulära affärsmodeller kan skapa konkurrenskraft, lönsamhet och nya jobb. Inspiration och kunskap, i kombination med nätverkande i absolut världsklass är det som gör D-Congress till en så framstående mötesplats för den digitala handeln i Sverige.
Per Ljungberg
Svensk Handels innovationschef och ytterst programansvarig D-Congress

Det blir sannolikt utsålt i år igen - biljetterna släpps den 4 december 

Under hösten presenterar Svensk Handel ytterligare fler än 100 talare och måndagen den 4 december släpps biljetterna. Förra året tog de 2900 biljetterna slut redan en månad före D-Congress genomförande.  

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
ordforandepriset-2024.jpg

Årets vinnare av Ordförandepriset 2024

NyhetSvensk Handel delar sedan 2014 ut pris till mycket lovande handelsstudenter. Årets vinnare är Alice Nylund och Sandra Jansson.
mans-zelmerlov.png

Säkra din plats på handelns mest festliga gala 2 oktober!

NyhetGör dig redo för en oförglömlig kväll på Berns den 2 oktober. Måns Zelmerlöw står på scen under Retail Awards och förgyller galakvällen.
eu-1715158369.png

Due Diligence och Forced Labour antagna i EU-parlamentet

NyhetDe två lagstiftningarna är nu antagna i EU-parlamentet. Svensk Handel berättar mer om vad som gäller.
eu-webbinarium-webb.jpg

Webbinarium: Hur ska företagen hantera EU:s hållbarhetslagstiftning?

NyhetSvensk Handel bjuder in till webbinarium som är inriktat på att förklara och reda ut centrala aspekter av den kommande EU-lagstiftningen.
nrs-fyra-forsta-namnen.jpg

Nordic Retail Summit samlar näringsliv och politik den 2 oktober

NyhetNäringslivets företrädare, beslutsfattare och politiker samlas för att diskutera hållbarhet, säkerhet och AI.
martina-reportage.jpg

Häng med till Svensk Handel i Bryssel

NyhetMartina Elfgren, chef för Svensk Handels Brysselkontor, ger oss en uppdatering på vad som är aktuellt i Bryssel just nu.
coop-till-webben.png

Coop satsar på hållbarhet: ’’Långsiktigheten är avgörande"

NyhetMattis Bergquist, hållbarhetschef på Coop berättar om hållbarhetsagendan och vad han anser krävs från politiken.
lastbilar-parkering-ovanifran.jpg

Svensk Handel uppmanar till helhetsperspektiv på infrastruktur

NyhetSvensk Handel har fått möjlighet att svara på Trafikverkets inriktningsunderlag inför den kommande infrastrukturpropositionen.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.