Hoppa till innehåll

Svensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln? Här svarar Evin Incir från Socialdemokraterna på frågor kopplat till EU och handeln.

eu-evin.jpg

Hur ska företagen kunna leva upp till de högt ställda hållbarhetsmålen?

- Svenska företag tar ledningen inom den gröna omställningen och regeringen kan lära sig mycket av dem. Implementeringen av hållbarhetsmålen är ett gemensamt ansvar för både företag och stat, säger Evin Incir.

Hur ska företagen ges förutsättningar att följa den digitala omställningen?

- Den digitala omställningen är avgörande för både gröna innovationer och ekonomisk utveckling. Företag behöver rätt verktyg, samtidigt som integriteten för enskilda individer måste skyddas. Det krävs en balans i lagstiftningen på EU-nivå och att man tar hänsyn till perspektiven från andra aktörer som exempelvis Kina.

Hur kan politiken stärka regelförenklingsarbetet på en europeisk nivå?

- Det finns en stor mängd regler på EU-nivå som kan förenklas för att underlätta för små företag. Gemensamma regler behövs både på EU-nivå och nationell nivå för att minska regelkrånglet och främja global konkurrenskraft, avslutar Evin Incir.

Avslutande två snabba

På vilket sätt vill du driva frågor som gynnar handeln?
Jag överväger att ansluta mig till IMCO-utskottet för att främja svenska handelsintressen, särskilt inom teknologi och regelförenkling. För att stärka både inrikes och utrikes handel är det viktigt med ökad svensk representation i både IMCO och ITRE-utskotten.

Vad är avgörande för svenska företags tillväxt och konkurrenskraft?
För svenska företags tillväxt är det avgörande att säkerställa den gröna omställningen och underlätta för dem att använda ny teknologi.

johan-hetting.jpg

Johan Hetting

Näringspolitisk expert

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
charlie-weimers.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Charlie Weimers (SD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
alice-teodorescu-mawe.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Teodorescu Måwe (KD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
ordforandepriset-2024.jpg

Årets vinnare av Ordförandepriset 2024

NyhetSvensk Handel delar sedan 2014 ut pris till mycket lovande handelsstudenter. Årets vinnare är Alice Nylund och Sandra Jansson.
mans-zelmerlov.png

Säkra din plats på handelns mest festliga gala 2 oktober!

NyhetGör dig redo för en oförglömlig kväll på Berns den 2 oktober. Måns Zelmerlöw står på scen under Retail Awards och förgyller galakvällen.
eu-1715158369.png

Due Diligence och Forced Labour antagna i EU-parlamentet

NyhetDe två lagstiftningarna är nu antagna i EU-parlamentet. Svensk Handel berättar mer om vad som gäller.
eu-webbinarium-webb.jpg

Webbinarium: Hur ska företagen hantera EU:s hållbarhetslagstiftning?

NyhetSvensk Handel bjuder in till webbinarium som är inriktat på att förklara och reda ut centrala aspekter av den kommande EU-lagstiftningen.
nrs-fyra-forsta-namnen.jpg

Nordic Retail Summit samlar näringsliv och politik den 2 oktober

NyhetNäringslivets företrädare, beslutsfattare och politiker samlas för att diskutera hållbarhet, säkerhet och AI.
martina-reportage.jpg

Häng med till Svensk Handel i Bryssel

NyhetMartina Elfgren, chef för Svensk Handels Brysselkontor, ger oss en uppdatering på vad som är aktuellt i Bryssel just nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.