Hoppa till innehåll

Den 23–29 oktober arrangerade Svensk Handel Säkerhetsveckan 2023 - en vecka då vi uppmanade handelns företag att anmäla alla brott – en uppmaning som kvarstår även efter Säkerhetsveckans slut.

nina-webb.jpg

Under Säkerhetsveckan publicerade vi starka vittnesmål från brottsdrabbade medlemmar, anordnade seminarium där politik och polis svarade på frågor om hur vi kan vända den negativa trenden, och vi spred information om vår app, Säkerhetscenter, där man enkelt kan göra en polisanmälan vid brott.

För att frågan om handelns brottsutsatthet ska tas på allvar av politiker och ansvariga myndigheter krävs det att statistiken återspeglar våra medlemmars verklighet, därav vår uppmaning att anmäla alla brott. Det är därför glädjande att fler än någonsin valde att använda Säkerhetscenter under oktober månad.
Nina Jelver
säkerhetschef Svensk Handel

Kampanjsidan för Säkerhetsveckan är fortfarande välbesökt och kan med fördel användas för att sprida kunskap om handelns brottsutsatthet, men också vilka lösningar som krävs för att vända den oroväckande utvecklingen. Säkerhetsveckan må vara över, men vi fortsätter kräva handling för en tryggare handel.

nina-jelver-2024.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
beskuren-500-1712646733.jpg

Stockholm - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Stockholmsområdet gällande falska 500-kronorssedlar.
borrmaskin-900-web-1721738757.jpg

Byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg i Lund

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
jonny-snor-kott-4-beskuren-1712585985.jpg

Organiserade stölder av kött i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
beskuren-500-1712646733.jpg

Göteborg - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Göteborg gällande falska 500-kronorssedlar.
galge-900.jpg

Stölder av kläder i Katrineholm

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in många anmälningar från Katrineholm där kläder har stulits. Man agerar snabbt och effektivt för
kaffe-varning-(002).jpg

Organiserade stölder av kaffe i Malmö

SäkerhetsnyttTjuvar fyller papperskassar med kaffepaket medan andra håller utkik. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
sming-900.jpg

Organiserade stölder av smink i Katrineholm

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar om organiserade stölder av smink. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika u
klader-003.jpg

Helsingborg - verktyg används för att plocka bort varularm

SäkerhetsnyttVi ser att gärningspersonerna plockar på sig kläder för att sedan gå till ett dolt utrymme eller provrum där de tar bort larmen med hjälp av

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.