Hoppa till innehåll

Den 23–29 oktober arrangerade Svensk Handel Säkerhetsveckan 2023 - en vecka då vi uppmanade handelns företag att anmäla alla brott – en uppmaning som kvarstår även efter Säkerhetsveckans slut.

nina-webb.jpg

Under Säkerhetsveckan publicerade vi starka vittnesmål från brottsdrabbade medlemmar, anordnade seminarium där politik och polis svarade på frågor om hur vi kan vända den negativa trenden, och vi spred information om vår app, Säkerhetscenter, där man enkelt kan göra en polisanmälan vid brott.

För att frågan om handelns brottsutsatthet ska tas på allvar av politiker och ansvariga myndigheter krävs det att statistiken återspeglar våra medlemmars verklighet, därav vår uppmaning att anmäla alla brott. Det är därför glädjande att fler än någonsin valde att använda Säkerhetscenter under oktober månad.
Nina Jelver
säkerhetschef Svensk Handel

Kampanjsidan för Säkerhetsveckan är fortfarande välbesökt och kan med fördel användas för att sprida kunskap om handelns brottsutsatthet, men också vilka lösningar som krävs för att vända den oroväckande utvecklingen. Säkerhetsveckan må vara över, men vi fortsätter kräva handling för en tryggare handel.

nina-jelver1.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
beskuren-500.JPG

Helsingborg - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Helsingborg gällande falska 500-kronorssedlar.
mobil-webb.png

Företag luras i flera steg när de vilseleds att teckna dyra telefonabonnemang

SäkerhetsnyttJust nu får Svensk Handels Säkerhetscenter in ett stort antal klagomål från företag som har blivit lurade att flytta företagets telefonabonn
vinkelslip-webb.jpg

Umeå - byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
kottstold-jacka-1701442156.jpg

Stölder av kött drabbar handlare i hela landet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
kross2-webb.jpg

Göteborg - försök till inbrott i kiosker/servicebutiker

SäkerhetsnyttUnder det senaste dygnet har vi på Svensk Handel fått in anmälningar om försök till inbrott i kiosker/servicebutiker.
kottstold-jacka.jpg

Organiserade stölder av kött i Mariefred

SäkerhetsnyttMan agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt. Gärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att in
skarmbild-information-polis-snestalld6.png

Information från Polisens bedrägerisektion region Stockholm

SäkerhetsnyttVarnar för falska swishappar mot företag
blavk-friday-paket.JPG

Undvik att bli lurad under Black Friday

SäkerhetsnyttUnder Black Friday, när beställningarna av varor blir fler än vanligt, ökar också risken för företag att drabbas av kreditbedrägerier.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.