Hoppa till innehåll

Säkerhetsveckan - anmäl alla brott

Den 23-29 oktober arrangerade Svensk Handel Säkerhetsveckan 2023 - en vecka då vi uppmanade handelns företag att anmäla alla brott. Den uppmaningen kvarstår även efter Säkerhetsveckans slut. Det är viktigt att statistiken återspeglar den verklighet många handlare lever i. Vi fortsätter kräva handling för en tryggare handel.

Handeln måste bli tryggare

Vi är många som fått nog av stölder och hot i butiker. Var tredje handlare har utsatts för brott bara den senaste veckan och varje år stjäls det för 8,5 miljarder kronor. Om butiker tvingas stänga slår det hårt mot både arbetstillfällen och samhällen runt om i landet.

Vi vill bland annat se:
1. 10 000 fler poliser inom 10 år
2. Brott som har förutsättningar att klaras upp ska utredas
3. Hårdare straff för återfallsförbrytare

Det här vill vi förändra - läs alla sex åtgärder
nina-webb-namnskylt.jpg

Se filmen - Handeln måste bli tryggare

Anmäl alla brott - gör polisanmälan på en minut

appbukett-2.png

Så fungerar appen Säkerhetscenter

SäkerhetscenterI appen kan du anmäla säkerhetshändelser samt ta del av varningar, tips och checklistor för att skapa en trygg och säker arbetsplats.

Brotten mot handeln i siffror

Endast 3 av 10 butiksstölder anmäls - mörkertalet är stort. Att anmäla brotten i butik upplevs ofta som lönlöst eftersom en anmälan sällan leder till några konsekvenser.

Här kan du läsa mer
tre-av-tio-svvit.jpg

Polis och politik svarar - missa inte vårt webbinarium

Hur ska rättsväsendet vinna tillbaka handlarnas förtroende? Och vilka åtgärder krävs för att vända utvecklingen? Se ett angeläget samtal där vi får svar från representanter från polis och politik kring de eskalerande brotten i handeln. 

Se webbinariet här
webbinarium-sakerhetsveckan.png

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.