Hoppa till innehåll

Under november publicerades sex nya företag på Varningslistan. Sierra Analytics, Kommunfakta, Medier Arfvidsson Blomgren, Baker McKenzie (Kapat namn), Företagarna FF Svea och Mahild Drying Technologies (kapat namn). Nedan följer mer information om företagen.

Varningslista 900x280.png

SIERRA ANALYTICS:

Sierra Analytics skickar fakturor angående en "Branschanalys", trots att man inte har beställt tjänsten.

Kommunfakta:

HPK Develope EF (företaget bakom kommunfakta) tar kontakt och hänvisar till ett tidigare avtal, för att sedan leda dig till att avsluta tjänsten. Detta trots att ett avtal aldrig har funnits. Avslutet av tjänsten leder till att du ombeds betala en faktura, trots att tjänsten aldrig har beställts.

Medier Arfvidsson Blomgren:

Medier Arfvidsson Blomgren skickar fakturor, trots att företagen inte anser sig ha beställt tjänsten.

Baker McKenzie (Kapat namn):

Bedragaren som utger sig för att vara en högt uppsatt chef inom ditt företag, tar kontakt med en person på er ekonomiavdelning via mejl och försöker förmå denne att göra brådskande utbetalningar till utlandet. Bedragaren tar sedan på nytt kontakt med personen på ekonomiavdelningen via mejl, men utger sig då vara från den internationella advokatbyrån Baker McKenzie och bifogar fakturan som ser ut att komma från dem, men så är givetvis inte fallet.

FÖRETAGARNA FF SVEA:

Säljare från FÖRETAGARNA FF SVEA ringer upp angående Google-tjänster och får det att låta som att man är deras nuvarande kund. Efter samtalet så skickar de en faktura. Detta trots att man aldrig har varit deras kund. Det har inte funnits något avtal sedan tidigare.

MAHILD DRYING TECHNOLOGIES ULUS.TURZ.LTD (Kapat namn):

De drabbade företagen kontaktas via mejl av en som säger sig företräda Mahild Drying Technologies. I mejlet hävdar man att det finns en obetald faktura som behöver hanteras skyndsamt. Kort därefter dyker det upp ett mejl som ser ut att komma från det drabbade företagets chef/VD/CEO. I mejlet, som i själva verket också kommer från bedragaren, styrker man fakturans äkthet för att på så sätt övertyga mottagaren om att kravet och fakturan är legitim.

nina-jelver1.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
smink-1600x900-1712835679.jpg

Organiserade stölder av smink i Löddeköpinge

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar om organiserade stölder av smink. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika u
beskuren-500-1712646733.jpg

Stockholm - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Stockholmsområdet gällande falska 500-kronorssedlar.
jonny-snor-kott-4-beskuren-1712585985.jpg

Organiserade stölder av kött i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
sneaker-900.jpg

Malmö - stölder av sneakers och träningsskor

SäkerhetsnyttJust nu ser Svensk Handel Säkerhetscenter flera anmälningar som gäller stölder av träningsskor och sneakers.
beskuren-500-1712143442.jpg

Örebro - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Örebro gällande falska 500-kronorssedlar.
vinkelslip-webb-1712068153.jpg

Skara - byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
beskuren-500-1711550374.jpg

Göteborg - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Göteborg gällande falska 500-kronorssedlar.
swish-webb.jpg

Sigtuna - se upp för fejkade Swish-betalningar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu rapporter från Sigtuna. Gärningspersoner köper varor genom att uppvisa vad som av handlaren uppfat

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.