Hoppa till innehåll

Under oktober publicerades sex nya företag på Varningslistan. Nedan följer mer information om företagen.

Varningslista 900x280.png

AKTUELLA JOBB PORTALEN:

Företaget skickar erbjudanden som uppfattas som fakturor till företag och kommuner gällande arbetsannonser. Detta sker trots att annonserna inte har beställts. 

UYS TEKSTIL SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI:

Inledande kontakt sker via mejl till det drabbade företaget och ser ut att komma från det drabbade företagets egen chef/VD/CEO eller från en delägare. I mejlet hävdar man att det finns en obetald faktura som behöver hanteras skyndsamt. I en del fall bifogas fakturan direkt, i andra fall bifogas den först när det utsatta företaget återkopplat på det första mejlet. I mejlet, som i själva verket också kommer från bedragaren, styrker man fakturans äkthet för att på så sätt övertyga mottagaren om att kravet och fakturan är legitim.

NETWORK HOSTING:

Företaget skickar ut erbjudanden som flertalet företagare uppfattar som fakturor. På erbjudandet finns en uppmaning om att betala 5100 kr. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande om en webhostingtjänst.

SVERIGES FÖRETAG:

Företagare beskriver att de känner sig vilseledda då de blir kontaktade om att de har blivit utsedda till Länets företagare. I själva verket handlar det om att den som tar kontakt vill ha betalt för ett diplom/certifikat som kostar cirka 5000 kronor.

LCO (KAPAT NAMN):

Den inledande kontakten sker via mejl där bedragaren utger sig för att vara en medarbetare inom ert företag eller förening. Bedragaren sänder mejl till en person på ekonomiavdelning eller motsvarande och försöker förmå denne att skyndsamt göra utbetalningar på stora belopp till utlandet och hänvisar till en obetald faktura. Mejlet som ser ut att komma från någon på ert företag eller förening, kommer i själva verket från bedragaren.

JOBBSCOUT:

Jobbscout.com skickar ut erbjudanden som företagare uppfattar som fakturor, gällande arbetsannonser på jobbjakt.com.

nina-jelver1.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
mobil-webb.png

Företag luras i flera steg när de vilseleds att teckna dyra telefonabonnemang

SäkerhetsnyttJust nu får Svensk Handels Säkerhetscenter in ett stort antal klagomål från företag som har blivit lurade att flytta företagets telefonabonn
vinkelslip-webb.jpg

Umeå - byggvaruhus utsatta för stölder av elverktyg

SäkerhetsnyttTjuvar tömmer förpackningar och packar ner elverktyg i ryggsäckar/väskor. Man agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt.
kottstold-jacka-1701442156.jpg

Stölder av kött drabbar handlare i hela landet

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
kross2-webb.jpg

Göteborg - försök till inbrott i kiosker/servicebutiker

SäkerhetsnyttUnder det senaste dygnet har vi på Svensk Handel fått in anmälningar om försök till inbrott i kiosker/servicebutiker.
kottstold-jacka.jpg

Organiserade stölder av kött i Mariefred

SäkerhetsnyttMan agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt. Gärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att in
skarmbild-information-polis-snestalld6.png

Information från Polisens bedrägerisektion region Stockholm

SäkerhetsnyttVarnar för falska swishappar mot företag
blavk-friday-paket.JPG

Undvik att bli lurad under Black Friday

SäkerhetsnyttUnder Black Friday, när beställningarna av varor blir fler än vanligt, ökar också risken för företag att drabbas av kreditbedrägerier.
fritidsklader-900.png

Östersund - Stölder av fritidskläder

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in många anmälningar från Östersund där kläder har stulits.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.