Hoppa till innehåll

Under januari publicerades tre nya företag på Varningslistan, Ping Mobil AB, Nofatel och Myrdals energi. Nedan följer mer information om företagen.

Varningslista 900x280.png

Ping Mobil:

Klagomål in till Varningslistan vittnar om att Ping Mobil tar kontakt via telefon och ger sken av att ringa från ens nuvarande operatör. Säljare hävdar bland annat att de ringer från företagssupporten och att det befintliga abonnemanget behöver förnyas. De uppringda företagen blir lovade en lägre kostnad än vad de betalar i dagsläget och stressas till att signera ett avtal under pågående samtal.

Nofatel:

Klagomål in till Varningslistan vittnar om att Nofatel AB tagit kontakt via telefon och gett sken av att ringa ifrån företagarens nuvarande operatör eller för att representera ett dotterbolag till densamma.

Företagare blev i många fall lovade ett lägre pris för telefoni och stressades till att signera ett avtal under pågående samtal. Senare visar det sig att de avtal som nu tecknats skett med en annan operatör än den befintliga. Flera företagare vittnar om att de vid flera tillfällen frågat säljaren om samtalet verkligen kommer ifrån deras nuvarande operatör och fått svaret Ja vilket senare visade sig vara felaktigt.

Många av de drabbade företagen uppger även att den operatör man flyttats över till dessutom har bristfällig mobiltäckning på de platser där företagaren bedriver sin verksamhet samt att man fått ökade kostnader.

Myrdals energi:

Myrdals energi ringer upp företagare och erbjuder el till fastpris. Kostnaden för detta är 50öre/kWh exkl moms plus en fast månadsavgift på 19 kronor. Många företagare som ingått avtal har under samtalet dubbelkollat med säljaren om det tillkommer några andra avgifter och har fått till svar att så inte är fallet. 

Kort efter avtalstecknandet skickas dock en depositionsfaktura på 14,000 kronor som ska betalas skyndsamt. Detta är inget som nämnts i samband med avtalstecknandet utan framgår först när kunden får avtalet skickat till sig.

Läser man de allmänna villkoren står det:

”Det signerade avtalet, fullmakt och allmänna avtalsvillkor utgör det fullständiga avtalet mellan parterna och ersätter alla tidigare muntliga och skriftliga uppgörelser, förslag eller annan kommunikation gjorda av parterna”

Kontaktar man företaget för att bestrida depositionsfakturan får man 3 val:

1. Byte av avtalsform till Rörlig mixpris. Vilket innebär 60% rörligt pris (inköpspris) och 40% fast pris (som sätts månadsvis) med 100 öre påslag plus elcertifikat 5 öre med en årsavgift på 4 788 kr som faktureras månadsvis om 399 kr per månad.

2. Fortsätta med ”50 öres avtalet” men då betala depositionsavgiften.

3. Avsluta avtalet i förtid mot en kraftig brytavgift.

Myrdals har 60 månaders bindningstid och 12 månaders uppsägningstid. 

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
horlurar-16x9.png

Stölder av trådlösa hörlurar ökar i hela landet

SäkerhetsnyttDe senaste veckorna har Svensk Handel Säkerhetscenter sett en ökning av stölder av trådlösa hörlurar. Stölderna är organiserade och produkte
kott-i-vaska-16x9.png

Organiserade stölder av kött i Norrköping

SäkerhetsnyttGärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Man agerar snabbt oc
sedlar-500x240.jpg

Falska 500-lappar i Stockholmsområdet

SäkerhetsnyttSedlarna är i många av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att
varning-16x9.png

Kravbrev från Collectum Solutions

SäkerhetsnyttHotar med rättsliga åtgärder vid utebliven betalning.
flest-klagomal-900.jpg

Bluffbolagen som drabbat flest företag i april 2023

SäkerhetsnyttDe företag som drog på sig flest klagomål under april var ConnectD, Aktuella jobbportalen och Web hosting solution 24. Nedan följer mer info
swish-16x9.png

Ökat antal fejkade Swish-betalningar

SäkerhetsnyttEtt flertal handlare har återigen hört av sig till Säkerhetscenter då de blivit lurade av fejkade Swish-betalningar.
freja-film-16x9.png

Så gör du säkerhetskontroll av Freja eID

SäkerhetsnyttDet är inte ovanligt att personer försöker luras med ID-handlingar. Det gäller tyvärr även Freja eID, men det finns sätt att säkra upp din v
Varningslista 900x280.png

Tre nya bolag på Varningslistan under april

SäkerhetsnyttUnder april publicerades tre nya företag på Varningslistan. Macfarlanes LLP (kapat namn), FF Svea och D.H.S Domain & Web Hosting .SE. Nedan

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.