Hoppa till innehåll

Under januari publicerades tre nya företag på Varningslistan, Ping Mobil AB, Nofatel och Myrdals energi. Nedan följer mer information om företagen.

Varningslista 900x280.png

Ping Mobil:

Klagomål in till Varningslistan vittnar om att Ping Mobil tar kontakt via telefon och ger sken av att ringa från ens nuvarande operatör. Säljare hävdar bland annat att de ringer från företagssupporten och att det befintliga abonnemanget behöver förnyas. De uppringda företagen blir lovade en lägre kostnad än vad de betalar i dagsläget och stressas till att signera ett avtal under pågående samtal.

Nofatel:

Klagomål in till Varningslistan vittnar om att Nofatel AB tagit kontakt via telefon och gett sken av att ringa ifrån företagarens nuvarande operatör eller för att representera ett dotterbolag till densamma.

Företagare blev i många fall lovade ett lägre pris för telefoni och stressades till att signera ett avtal under pågående samtal. Senare visar det sig att de avtal som nu tecknats skett med en annan operatör än den befintliga. Flera företagare vittnar om att de vid flera tillfällen frågat säljaren om samtalet verkligen kommer ifrån deras nuvarande operatör och fått svaret Ja vilket senare visade sig vara felaktigt.

Många av de drabbade företagen uppger även att den operatör man flyttats över till dessutom har bristfällig mobiltäckning på de platser där företagaren bedriver sin verksamhet samt att man fått ökade kostnader.

Myrdals energi:

Myrdals energi ringer upp företagare och erbjuder el till fastpris. Kostnaden för detta är 50öre/kWh exkl moms plus en fast månadsavgift på 19 kronor. Många företagare som ingått avtal har under samtalet dubbelkollat med säljaren om det tillkommer några andra avgifter och har fått till svar att så inte är fallet. 

Kort efter avtalstecknandet skickas dock en depositionsfaktura på 14,000 kronor som ska betalas skyndsamt. Detta är inget som nämnts i samband med avtalstecknandet utan framgår först när kunden får avtalet skickat till sig.

Läser man de allmänna villkoren står det:

”Det signerade avtalet, fullmakt och allmänna avtalsvillkor utgör det fullständiga avtalet mellan parterna och ersätter alla tidigare muntliga och skriftliga uppgörelser, förslag eller annan kommunikation gjorda av parterna”

Kontaktar man företaget för att bestrida depositionsfakturan får man 3 val:

1. Byte av avtalsform till Rörlig mixpris. Vilket innebär 60% rörligt pris (inköpspris) och 40% fast pris (som sätts månadsvis) med 100 öre påslag plus elcertifikat 5 öre med en årsavgift på 4 788 kr som faktureras månadsvis om 399 kr per månad.

2. Fortsätta med ”50 öres avtalet” men då betala depositionsavgiften.

3. Avsluta avtalet i förtid mot en kraftig brytavgift.

Myrdals har 60 månaders bindningstid och 12 månaders uppsägningstid. 

nina-jelver1.jpg

Nina Jelver

Säkerhetschef

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
beskuren-500-1716211148.jpg

Så ser du om sedeln är falsk!

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in många anmälningar om falska sedlar från flera delar av landet.
google-opti-900.jpg

Agerar som återförsäljare av Google-tjänster

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar rörande företag som säljer sökoptimeringstjänster, även kallat SEO (Search Engine O
varningslistan-1715092539.png

Tre nya företag åkte upp på Varningslistan under april

SäkerhetsnyttUnder januari publicerades tre nya företag på Varningslistan. TPS, Edenkraft och Office Plus. Nedan följer mer information om företagen.
flest-klagomal-900.jpg

Bluffbolagen som drabbat flest företag under april 2024

SäkerhetsnyttDe företag som drog på sig flest klagomål under december var ConnectD, EDENKRAFT och Web hosting solutions 24
seminarium-erik-mangen.png

Handelns betydelse i utsatta områden

SäkerhetsnyttNyligen deltog Svensk Handels säkerhetsexpert Erik Mangen i ett seminarium om handel i utsatta områden. Seminariet spelades in och kan nu s
manadens-sakerhetsfraga.jpg

Månadens fråga - Kan vi ansöka om tillträdesförbud till en hel butikskedja?

SäkerhetsnyttGår det att ansöka om tillträdesförbud där förbudet gäller hela kedjor i stället för enstaka butiker?
beskuren-500-1715672558.jpg

Malmö - falska 500-kronorssedlar

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Malmö gällande falska 500-kronorssedlar.
100-kronor-webb-2.jpg

Falska 100-kronorssedlar i Bromölla

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in anmälningar från företagare i Bromölla gällande falska 100-kronorssedlar.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.