Butik: För att illustrera Svensk Handel Stil

Svensk Handel Stil

Svensk Handel Stil är ett branschkansli för de cirka 3 000 medlemmar i Svensk Handel som arbetar inom modebranschen.

Hit räknas främst handel med skor, kläder, textil, accessoarer och sport. Tillhör ditt företag någon av dessa branscher och är medlemmar i Svensk Handel får du automatiskt tillgång till Svensk Handel Stil.

Vi ger branschspecifik service till medlemsföretagen. Att informera och inspirera företag till ökat ansvarstagande i frågor som rör kvalitet, produktsäkerhet, hållbarhet och sociala förhållanden hör till Svensk Handel Stils prioriterade områden.

Så påverkar Svensk Handel Stil

Svensk Handel Stil påverkar i frågor som rör modebranschen via kontakter med regeringskansli, myndigheter, konsumentorganisationer och media. Vi arbetar också via Svensk Handel med EuroCommerce för att därigenom bevaka frågor på EU-nivå.

Vi har representanter i ARN, Allmänna Reklamationsnämndens avdelningar för tvätt, textil och skor och är via SIS (Standardiseringen i Sverige) engagerad i internationell standardisering på områdena textil, skor och läder. Det kan t ex gälla säkra barnkläder, gemensamma storlekssystem, kvalitetstester och kemikalieinnehåll. Svensk Handel är delägare i Swedish Fashion Council.

Ett urval av vårt erbjudande

Utbildningar inom mode

› Carl Casons utbildningsstipendium

› Som medlem går du utbildningar till reducerat pris

Våra rapporter inom mode

› Stilanalys

› Stilindex

› Stil-guiden

Prenumeration Habit

› Reducerat pris på branschtidningen Habit sko&mode

Kontakta Svensk Handel Stil

Svensk Handel Stil har en styrelse bestående av representanter från 15 medlemsföretag och kontaktperson är Jessica Korondy Ring, Swedish Fashion Council. Har du några frågor om Svensk Handel Stil eller om modebranschen är du varmt välkommen att höra av dig. 

E-post: jessica@swedishfashioncouncil.se

Publicerad: 2015.04.28 Senast uppdaterad: 2020.02.18