Hoppa till innehåll

Svensk Handel är en bransch- och arbetsgivarorganisation för små och stora företag inom parti-, detalj- och e-handeln. På våra drygt 9 000 medlemsföretag arbetar idag sammanlagt 250 000 människor.

sh-symbol-16-9.jpg

Svensk Handel är den svenska handelns arbetsgivarpart som förhandlar fram och sluter kollektivavtal med fackförbunden. Vår främsta uppgift är att påverka och förbättra villkoren för handelns företag för att på så sätt bidra till att stärka handeln och öka medlemsföretagens lönsamhet. Vi arbetar med samhällspåverkan och har kontinuerligt kontakt med politiker, myndigheter och massmedier om handelns utmaningar och förutsättningar.

Svensk Handel erbjuder medlemsföretagen arbetsrättslig och affärsjuridisk service samt rådgivning, säkerhetslösningar, utbildning med mera. Som medlem har du också tillgång till många medlemsförmåner inom viktiga områden, såsom försäkringar och betallösningar, som du kan ha stor nytta av.   

Svensk Handel finns idag på sju orter i Sverige samt också på plats i Bryssel för att påverka beslutsfattare och bevaka viktiga beslut som fattas inom EU.

Vi är del i Svenskt Näringsliv

Ett medlemskap i Svensk Handel innebär att ditt företag även är medlemsföretag i Svenskt Näringsliv, som med sina 49 medlemsorganisationer är den ledande företagarorganisationen i Sverige.

Svenskt Näringslivs ansvar är att driva frågor som är viktiga för alla företag oavsett bransch. Det handlar bland annat om minskat regelkrångel, skatter, kompetensförsörjning och infrastruktur. Ett bra företagsklimat, framgångsrika företag och därmed trygga jobb – det är viktigt för oss alla oavsett bransch.

Vår gemensamma samverkan med en bred expertkunskap gör oss till en stark kraft på den svenska
arbetsmarknaden. Det gör det också möjligt att erbjuda mycket förmånliga pensions- och försäkringslösningar till våra medlemmar.

Läs mer om Svenskt Näringslivs arbete på svensktnaringsliv.se.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.