Hoppa till innehåll

Få företagare inom handeln är, utöver företagare, även HR-expert, arbetsrättsjurist och näringspolitisk expert. Och det är där vi kommer in i bilden. Svensk Handel har Sveriges främsta jurister och experter inom handel som jobbar hårt för dig.

Vi erbjuder förmåner och rabatter på sådant som vi vet lönar sig. Vi ger trygghet och stöd för dig i din vardag. Lite då och då sätter vi även guldkant på tillvaron med några av branschens största evenemang. Ett medlemskap som lönar sig helt enkelt.

Arbetsrättsexpert Johan Sommar förklarar fördelarna med ett medlemskap i Svensk Handel

Employment law expert Johan Sommar explains the advantages of membership in Sweden Commerce (subtitles in english)

Medlemskapet i Svensk Handel innebär även medlemskap i Svenskt Näringsliv. Årsavgiften är uppdelad i två delar; en fast medlemsavgift och en serviceavgift som är avdragsgill för företaget. Avgiften baseras på lönesumman i ditt företag och beräknas av oss när du fyllt in medlemsansökan.

För dig som vill räkna själv:

Avgift till Svensk Handel är 0,19 procent av föregående års totala lönesumma exklusive ersättningar till vd och ägare. Minimiavgiften är 5 222 kr.

Avgift till Svenskt Näringsliv är 0,08* procent av föregående års totala lönesumma inklusive ersättningar till vd och ägare. Minimiavgiften är 428 kr.

Totalt är minimiavgiften därmed 5 650 kr.

*Avgiften för enskilda företag samt företag som ingår i koncern med fler än 249 anställda är 0,06 procent av lönesumman + rörelseresultat (rörelseresultatet begränsas till belopp motsvarande lönesumman). Endast positiva rörelseresultat medräknas.

Ett företag som är medlem i en annan arbetsgivarorganisation inom Svenskt Näringsliv kan teckna ett näringspolitiskt medlemskap i Svensk Handel. Det innebär att man har tillgång till alla medlemsförmåner förutom den arbetsrättsliga servicen.

Medlemsavgiften för ett näringspolitiskt medlemskap är 0,08 procent av föregående års årslönesumma, exklusive ersättningar till vd och ägare. Minimiavgiften är 2 400 kronor/år.

Har du ett så kallat hängavtal? Det vill säga, du har tecknat ett kollektivavtal med ett fackförbund men är ännu inte medlem i någon arbetsgivarorganisation? Då finns här pengar att spara. Som medlem i Svensk Handel halveras kostnaderna för dina omställningsförsäkringar.

Om du blir medlem får du dessutom stöd och trygghet som arbetsgivare:

  • Vår arbetsgivarservice ger dig tillgång till våra jurister. De är experter på branschens kollektivavtal, har kännedom om de fackliga motparterna och ger dig rådgivning kring personalrealterade frågor. De företräder dig även i lokala och centrala förhandlingar.  

  • Tillgång till vår digitala kompetensbank, Arbetsgivarguiden, som ger dig snabba svar och hjälper dig att göra rätt. Här hittar du blanketter, anställningsbevis och mycket mer som förenklar din vardag. 

  • Tillgång till praktisk vägledning inom affärsjuridik; köp- och konsumenträtt, hyresavtalsförhandlingar och GDPR. Fri rådgivning i enklare ärenden och därefter reducerat medlemspris.  

  • Kurser och kompetensutveckling inom arbetsrätt, säkerhet, ny lagstiftning och annat du behöver ha koll på. Vi sammanfattar, förenklar och guidar dig rätt.  

  • Prispressade förmånsavtal, exempelvis betallösningar, fraktavtal och försäkringar som kan innebära stora besparingar för dina fasta och löpande kostnader. 

Låt oss berätta mer och hjälpa till att räkna på vad ett medlemskap innebär i avgifter och besparingar för just ditt företag. Vi är bara ett samtal bort: 010-47 18  520 eller medlem@svenskhandel.se 

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.