Hoppa till innehåll

Årets Ordförandepris går till två framgångsrika och mycket lovande studenter med förmåga att omsätta teori till praktisk nytta för handeln.

ordforandepriset-2023.jpg
Ordförande Anders Svensson med pristagarna Emilia Köping-Haggård och Hanna Derring

Årets ordförandepris går till Emilia Köping-Höggård som studerar Retail Managementprogrammet på Handelshögskolan i Stockholm och Hanna Derring som läser kandidatprogram i textilt management, inriktning mode och handel på Textilhögskolan i Borås. Båda får 50 000 kronor vardera.

Om ordförandepriset

Ordförandepriset instiftades 2014 av Svensk Handels dåvarande ordförande Christian W Jansson som oavkortat lät sitt arvode gå till ett stipendium som årligen ska tilldelas framstående handelsstudenter. Efterföljande ordföranden Fredrik Persson och nuvarande Anders Svensson har också låtit sina arvoden gå till priset vars syfte är att premiera framstående studenter från landets handelsinriktade universitets- och högskoleutbildningar.

Ordförande Anders Svensson ser utdelningen av priset som ett viktigt incitament för studenter att satsa på handel.

Vi vill naturligtvis att de allra bästa söker sig till framtidsbranschen handel och läser utbildningar med den inriktningen runt om i landet. Ordförandepriset blir ett sätt att uppmärksamma och premiera studenter som är framgångsrika inom utbildningar inriktade mot handel.
Anders Svensson
ordförande Svensk Handel

Årets vinnare och motiveringarna

Emilia Köping-Höggård

Emilia har uppvisat imponerande höga prestationer och särskild kompetens inom marknadsföring, digitalisering och hållbarhet vid sina studier vid Handelshögskolans program Retail Management i Stockholm.

Hon har även tillförskansat sig praktiska erfarenheter från arbetsplatser med relevans för handeln och har fått programmets utmärkelse outstanding award, inte mindre än vid fem tillfällen. Emilia har dessutom mycket goda förutsättningar att hamna på ”rektors lista” över studenter som presterat absolut bäst på Retail Management-programmet när hon tar examen våren 2023.

Hanna Derring, Högskolan i Borås

Vid sina studier i Textilt management vid Textilhögskolan i Borås har Hanna Derring uppnått mycket goda studieresultat och dessutom visat ett starkt engagemang för modehandeln.

Hanna har också under utbildningens sista år genomfört en utbytestermin vid The Hong Kong Polytechnic University - School of Fashion and Textiles för att kunna komplettera sin utbildning med internationella perspektiv. Hon har också praktisk erfarenhet från modebranschen och siktar på en karriär inom området hållbar affärsutveckling.

Varje gång så imponeras man över klassen på de nominerade och årets upplaga ha inte varit något undantag. Det ska vara konkurrens och det har verkligen varit konkurrens, så med det är jag nöjd. Jag vill säga att jag är oerhört imponerad av alla nominerade och önskar samtliga en framgångsrik karriär inom handeln.
Anders Svensson
ordförande Svensk Handel
Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
elsladd.jpg

Ansökan om elstöd öppnar 30 maj

NyhetRiksdagen har beslutat att företag i elområde 3 och 4 kommer att kunna söka elstöd via Skatteverket från och med den 30 maj.
turister-gagata.jpg

Så lockar du turisterna till din butik i sommar

NyhetÅr 2021 omsatte turismen i Sverige 76 miljarder kronor enbart i handeln, nästan var tionde krona av detaljhandelns totala omsättning. I år,
checklista-dokument.jpg

Så skyddar du ditt företag från bedragare i sommar

NyhetSommar och semester stundar och ordinarie personal finns kanske inte på plats. Med den ordinarie personalen på semester saknas ibland den er
inet-vinnare-16x9.png

Årets köpupplevelse med vänner i fokus

NyhetRetail Awards 2023 arrangerades på ett fullsatt Nalen den 8 maj. Nio vinnare skulle koras. I kategorin Årets köpupplevelse var det allmänhet
arets-butikssaljare-lova.jpg

Prisad butikssäljare med ambitioner

NyhetEtt av Retail Awards mest prestigefyllda pris, Årets butikssäljare, kammades hem av Lova Lindgren från Synsam Recycling Outlet i Umeå. Prisa
gardssallskapet-1.jpg

Gårdssällskapets ekologiska kött bar frukt

NyhetUnder årets Retail Awards, galan som Svensk Handel arrangerade för sextonde året i rad den 8 maj, delades priser ut i nio kategorier. En av
gen-z-telefoner.jpg

Så kan handeln möta Generation Z

NyhetI Svensk Handels rapport Läget i handeln 2023 ägnas ett kapitel åt Generation Z, framtidens konsumenter som är födda mellan 1997 och 2012. P
vinnare2023.jpg

Här är alla vinnare i Retail Awards 2023!

NyhetNu kan vi presentera samtliga vinnare i årets nio kategorier.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.