Hoppa till innehåll

Årets Ordförandepris går till två framgångsrika och mycket lovande studenter med förmåga att omsätta teori till praktisk nytta för handeln.

ordforandepriset-2023.jpg
Ordförande Anders Svensson med pristagarna Emilia Köping-Haggård och Hanna Derring

Årets ordförandepris går till Emilia Köping-Höggård som studerar Retail Managementprogrammet på Handelshögskolan i Stockholm och Hanna Derring som läser kandidatprogram i textilt management, inriktning mode och handel på Textilhögskolan i Borås. Båda får 50 000 kronor vardera.

Om ordförandepriset

Ordförandepriset instiftades 2014 av Svensk Handels dåvarande ordförande Christian W Jansson som oavkortat lät sitt arvode gå till ett stipendium som årligen ska tilldelas framstående handelsstudenter. Efterföljande ordföranden Fredrik Persson och nuvarande Anders Svensson har också låtit sina arvoden gå till priset vars syfte är att premiera framstående studenter från landets handelsinriktade universitets- och högskoleutbildningar.

Ordförande Anders Svensson ser utdelningen av priset som ett viktigt incitament för studenter att satsa på handel.

Vi vill naturligtvis att de allra bästa söker sig till framtidsbranschen handel och läser utbildningar med den inriktningen runt om i landet. Ordförandepriset blir ett sätt att uppmärksamma och premiera studenter som är framgångsrika inom utbildningar inriktade mot handel.
Anders Svensson
ordförande Svensk Handel

Årets vinnare och motiveringarna

Emilia Köping-Höggård

Emilia har uppvisat imponerande höga prestationer och särskild kompetens inom marknadsföring, digitalisering och hållbarhet vid sina studier vid Handelshögskolans program Retail Management i Stockholm.

Hon har även tillförskansat sig praktiska erfarenheter från arbetsplatser med relevans för handeln och har fått programmets utmärkelse outstanding award, inte mindre än vid fem tillfällen. Emilia har dessutom mycket goda förutsättningar att hamna på ”rektors lista” över studenter som presterat absolut bäst på Retail Management-programmet när hon tar examen våren 2023.

Hanna Derring, Högskolan i Borås

Vid sina studier i Textilt management vid Textilhögskolan i Borås har Hanna Derring uppnått mycket goda studieresultat och dessutom visat ett starkt engagemang för modehandeln.

Hanna har också under utbildningens sista år genomfört en utbytestermin vid The Hong Kong Polytechnic University - School of Fashion and Textiles för att kunna komplettera sin utbildning med internationella perspektiv. Hon har också praktisk erfarenhet från modebranschen och siktar på en karriär inom området hållbar affärsutveckling.

Varje gång så imponeras man över klassen på de nominerade och årets upplaga ha inte varit något undantag. Det ska vara konkurrens och det har verkligen varit konkurrens, så med det är jag nöjd. Jag vill säga att jag är oerhört imponerad av alla nominerade och önskar samtliga en framgångsrik karriär inom handeln.
Anders Svensson
ordförande Svensk Handel
Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
svenska-sedlar-mynt.jpg

Kontanter är samhällsviktigt – men vem ska betala för dem?

NyhetFrågan om kontanter är samhällsviktig, men för handelns företag skulle en tvingande kontanthantering innebära stora kostnader.
eu-emma.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Emma Wiesner (C)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
eu-evin.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Evin Incir (S)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
eu-arba.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Arba Kokalari (M)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
_59a3839_sh_women-paytech-11april_webb.jpg

Självledarskap som tema fyllde andra träffen i Women in Paytech

NyhetEtt 50-tal personer i hubben kom till uppdukat bord med såväl frukost som inspiration och lärdomar att ta med sig hem.
eu-val-2024.png

Svensk Handels visioner inför EU-valet 2024

NyhetInför EU-valet 2024 presenterar Svensk Handel ett valmanifest med prioriterade frågor för handeln.
johan-pehrson.png

4 frågor om handel till Johan Pehrson

NyhetVi ställde fyra frågor till Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson som gästtalar vid Svensk Handels årsstämma.
karin-karlsbo-webb.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Karin Karlsbro (L)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.