Hoppa till innehåll

Årets Ordförandepris går till två framgångsrika och mycket lovande studenter med förmåga att omsätta teori till praktisk nytta för handeln.

ordforandepriset-2023.jpg
Ordförande Anders Svensson med pristagarna Emilia Köping-Haggård och Hanna Derring

Årets ordförandepris går till Emilia Köping-Höggård som studerar Retail Managementprogrammet på Handelshögskolan i Stockholm och Hanna Derring som läser kandidatprogram i textilt management, inriktning mode och handel på Textilhögskolan i Borås. Båda får 50 000 kronor vardera.

Om ordförandepriset

Ordförandepriset instiftades 2014 av Svensk Handels dåvarande ordförande Christian W Jansson som oavkortat lät sitt arvode gå till ett stipendium som årligen ska tilldelas framstående handelsstudenter. Efterföljande ordföranden Fredrik Persson och nuvarande Anders Svensson har också låtit sina arvoden gå till priset vars syfte är att premiera framstående studenter från landets handelsinriktade universitets- och högskoleutbildningar.

Ordförande Anders Svensson ser utdelningen av priset som ett viktigt incitament för studenter att satsa på handel.

Vi vill naturligtvis att de allra bästa söker sig till framtidsbranschen handel och läser utbildningar med den inriktningen runt om i landet. Ordförandepriset blir ett sätt att uppmärksamma och premiera studenter som är framgångsrika inom utbildningar inriktade mot handel.
Anders Svensson
ordförande Svensk Handel

Årets vinnare och motiveringarna

Emilia Köping-Höggård

Emilia har uppvisat imponerande höga prestationer och särskild kompetens inom marknadsföring, digitalisering och hållbarhet vid sina studier vid Handelshögskolans program Retail Management i Stockholm.

Hon har även tillförskansat sig praktiska erfarenheter från arbetsplatser med relevans för handeln och har fått programmets utmärkelse outstanding award, inte mindre än vid fem tillfällen. Emilia har dessutom mycket goda förutsättningar att hamna på ”rektors lista” över studenter som presterat absolut bäst på Retail Management-programmet när hon tar examen våren 2023.

Hanna Derring, Högskolan i Borås

Vid sina studier i Textilt management vid Textilhögskolan i Borås har Hanna Derring uppnått mycket goda studieresultat och dessutom visat ett starkt engagemang för modehandeln.

Hanna har också under utbildningens sista år genomfört en utbytestermin vid The Hong Kong Polytechnic University - School of Fashion and Textiles för att kunna komplettera sin utbildning med internationella perspektiv. Hon har också praktisk erfarenhet från modebranschen och siktar på en karriär inom området hållbar affärsutveckling.

Varje gång så imponeras man över klassen på de nominerade och årets upplaga ha inte varit något undantag. Det ska vara konkurrens och det har verkligen varit konkurrens, så med det är jag nöjd. Jag vill säga att jag är oerhört imponerad av alla nominerade och önskar samtliga en framgångsrik karriär inom handeln.
Anders Svensson
ordförande Svensk Handel
Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
logistik-lager-stadium.jpg

D-logistik: Returer - nyckeln till en hållbar omställning

NyhetI veckan anordnade Svensk Handel D-logistik i Göteborg. Ett årligt återkommande event för några av de främsta inom e-handel och logistik. En
green-claims-1-1240x600.png

Seminarium om Green Claims i Bryssel

NyhetSvensk Handel bjöd tillsammans med Skogsindustrierna, Trä- och Möbelföretagen TMF och Svenskt Näringsliv in till ett lunchseminarium i Bryss
sakerhetspolitiska-programmet.jpg

Sex åtgärder för en tryggare handel

NyhetBrotten mot handeln har cementerats på en allt för hög nivå. Hot och våldsamma situationer, stölder och nekade tillträdesförbud har tyvärr b
nina-jelver-16-9.jpg

Snart inleds Säkerhetsveckan

NyhetStölder och hot har tyvärr blivit en del av handlarnas vardag. Situationen är oacceptabel. Strax är det dags för årets stora säkerhetssatsni
handelskonjunkturen-sep-23-16x9.png

Handelskonjunkturen september 2023

NyhetSvensk Handels medlemsexklusiva rapport Handelskonjunkturen för september 2023 har just publicerats. Här är en kort sammanfattning.
textilatervinning.jpg

Cirkulära värdekedjor för textil – snart verklighet

NyhetFrån och med 1 januari 2025 krävs separat utsortering av textilavfall efter nya krav i EU:s avfallsdirektiv. Detta sammanfaller också delvis
shopping-vid-dator.jpg

Konsumentverket granskar kundtjänstinformation på webbplatser

NyhetKonsumentverket har gjort en kartläggning som visar att konsumenter upplever stora problem i kontakten med företags kundtjänst. Följer din w
sko-i-lada.jpg

Checklista - Ditt utökade producentansvar för förpackningar

NyhetDe nya reglerna om utökat producentansvar för förpackningar närmar sig snabbt. Väldigt många företag i Sverige omfattas av de nya reglerna.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.