Hoppa till innehåll

Årets Ordförandepris går till två framgångsrika och mycket lovande studenter med förmåga att omsätta teori till praktisk nytta för handeln.

ordforandepriset-2023.jpg
Ordförande Anders Svensson med pristagarna Emilia Köping-Haggård och Hanna Derring

Årets ordförandepris går till Emilia Köping-Höggård som studerar Retail Managementprogrammet på Handelshögskolan i Stockholm och Hanna Derring som läser kandidatprogram i textilt management, inriktning mode och handel på Textilhögskolan i Borås. Båda får 50 000 kronor vardera.

Om ordförandepriset

Ordförandepriset instiftades 2014 av Svensk Handels dåvarande ordförande Christian W Jansson som oavkortat lät sitt arvode gå till ett stipendium som årligen ska tilldelas framstående handelsstudenter. Efterföljande ordföranden Fredrik Persson och nuvarande Anders Svensson har också låtit sina arvoden gå till priset vars syfte är att premiera framstående studenter från landets handelsinriktade universitets- och högskoleutbildningar.

Ordförande Anders Svensson ser utdelningen av priset som ett viktigt incitament för studenter att satsa på handel.

Vi vill naturligtvis att de allra bästa söker sig till framtidsbranschen handel och läser utbildningar med den inriktningen runt om i landet. Ordförandepriset blir ett sätt att uppmärksamma och premiera studenter som är framgångsrika inom utbildningar inriktade mot handel.
Anders Svensson
ordförande Svensk Handel

Årets vinnare och motiveringarna

Emilia Köping-Höggård

Emilia har uppvisat imponerande höga prestationer och särskild kompetens inom marknadsföring, digitalisering och hållbarhet vid sina studier vid Handelshögskolans program Retail Management i Stockholm.

Hon har även tillförskansat sig praktiska erfarenheter från arbetsplatser med relevans för handeln och har fått programmets utmärkelse outstanding award, inte mindre än vid fem tillfällen. Emilia har dessutom mycket goda förutsättningar att hamna på ”rektors lista” över studenter som presterat absolut bäst på Retail Management-programmet när hon tar examen våren 2023.

Hanna Derring, Högskolan i Borås

Vid sina studier i Textilt management vid Textilhögskolan i Borås har Hanna Derring uppnått mycket goda studieresultat och dessutom visat ett starkt engagemang för modehandeln.

Hanna har också under utbildningens sista år genomfört en utbytestermin vid The Hong Kong Polytechnic University - School of Fashion and Textiles för att kunna komplettera sin utbildning med internationella perspektiv. Hon har också praktisk erfarenhet från modebranschen och siktar på en karriär inom området hållbar affärsutveckling.

Varje gång så imponeras man över klassen på de nominerade och årets upplaga ha inte varit något undantag. Det ska vara konkurrens och det har verkligen varit konkurrens, så med det är jag nöjd. Jag vill säga att jag är oerhört imponerad av alla nominerade och önskar samtliga en framgångsrik karriär inom handeln.
Anders Svensson
ordförande Svensk Handel
Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
charlie-weimers.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Charlie Weimers (SD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
alice-teodorescu-mawe.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Teodorescu Måwe (KD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
ordforandepriset-2024.jpg

Årets vinnare av Ordförandepriset 2024

NyhetSvensk Handel delar sedan 2014 ut pris till mycket lovande handelsstudenter. Årets vinnare är Alice Nylund och Sandra Jansson.
mans-zelmerlov.png

Säkra din plats på handelns mest festliga gala 2 oktober!

NyhetGör dig redo för en oförglömlig kväll på Berns den 2 oktober. Måns Zelmerlöw står på scen under Retail Awards och förgyller galakvällen.
eu-1715158369.png

Due Diligence och Forced Labour antagna i EU-parlamentet

NyhetDe två lagstiftningarna är nu antagna i EU-parlamentet. Svensk Handel berättar mer om vad som gäller.
eu-webbinarium-webb.jpg

Webbinarium: Hur ska företagen hantera EU:s hållbarhetslagstiftning?

NyhetSvensk Handel bjuder in till webbinarium som är inriktat på att förklara och reda ut centrala aspekter av den kommande EU-lagstiftningen.
nrs-fyra-forsta-namnen.jpg

Nordic Retail Summit samlar näringsliv och politik den 2 oktober

NyhetNäringslivets företrädare, beslutsfattare och politiker samlas för att diskutera hållbarhet, säkerhet och AI.
martina-reportage.jpg

Häng med till Svensk Handel i Bryssel

NyhetMartina Elfgren, chef för Svensk Handels Brysselkontor, ger oss en uppdatering på vad som är aktuellt i Bryssel just nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.