Hoppa till innehåll

Nordic Retail Summit samlar näringslivets företrädare och politiker för att diskutera de mest brännande frågorna som handeln står inför och vilka näringspolitiska åtgärder som behövs för att möta den framtid som väntar.

nrs-2024-(webben)-(5).png

Årets tre teman på Nordic Retail Summit är hållbarhet, säkerhet och AI. Dagen inleds av Sofia Larsen, vd på Svensk Handel, finansminister Elisabeth Svantesson och Martin Kits, chef för näringspolitik och opinionsbildning på Svensk Handel.

Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson tar därefter vid för att prata om innovation som gör skillnad, vilken roll handeln spelar i den gröna omställningen och hur vi skapar motståndskraftiga samhällen för framtiden?

Därefter följer ett intressant och högaktuellt program med ett antal tongivande keynotes och panelsamtal, där fler talare presenteras löpande. 

EU:s hållbarhetslagstiftning sköljer över handeln – hur hanterar man det på bästa sätt?

Svenska handelsföretag är banbrytande inom hållbar och klimatsmart handel, men de brottas nu med en översvämning av nya EU-lagar. Hur kan dessa företag både följa lagar och fortsätta leda på hållbarhetsfronten?

Denna session dyker in i aktuella utmaningar och utforskar hur regelverk kan utformas för att främja snarare än att stjälpa dessa initiativ. Missa inte chansen att ta del av insikter och verktyg för att inte bara överleva men även växa i detta nya lagstiftningslandskap.

Programpunkt och talare:

En flodvåg av hållbarhetslagstiftning: Hur kan omställningen underlättas istället för att undergrävas?

  • Keynote: Eva Karlsson, CEO, Houdini Sportswear

  • Magnus Nikkarinen, hållbarhetsansvarig, Svensk Handel 

Brottsligheten mot handeln ökar - hur säkerställer vi handelns fortsatta existens?   

Samhället och handelssektorn i synnerhet upplever en eskalerande utmaning med en mer organiserad och sofistikerad brottslighet. Problemen med stölder i butiker och den växande cyberbrottsligheten tillsammans med interna brott, har vuxit till att bli ett kritiskt hot mot handelsföretagens överlevnad.

Denna session adresserar de akuta frågorna: Hur påverkar ökande brottslighet handeln idag och vad kan vi göra för att säkerställa handelsföretagens fortsatta existens? Vilken roll kan politiken och de senaste säkerhetsteknologierna spela för att stärka skyddet mot brottslighet? Missa inte denna kritiska dialog som tar sikte på att skapa en säkrare handelsmiljö för alla.

Programpunkt och talare:

När brottsligheten blivit systemhotande: Vilka åtgärder krävs för en trygg och säker handel?

  • Nina Jelver, säkerhetschef, Svensk Handel

  • Patrik Berts, Head of Security, Stadium

  • Elin Ryrfeldt, CISO, Axfood.

AI, vår tids stora revolution - så förändrar det handeln idag och imorgon

AI är inte bara en tillfällig trend, det är en revolution som förändrar alla branscher, inklusive handeln. Vi har bara börjat utforska de möjligheter som denna teknik erbjuder, från att driva tillväxt till att uppnå ekologisk hållbarhet. Men med stor makt följer även stora frågor och potentiella farhågor.

Denna diskussion utforskar hur AI förändrar handeln idag och imorgon. Vilka lagar och regler behöver utformas för att säkra en positiv framtid med AI, utan att kväva innovation? Hur kan vi använda AI för att inte bara överleva, utan också för att blomstra i en hållbar handelsvärld? Få värdefulla insikter och verktyg för att navigera i AI-erans möjligheter och utmaningar.

Programpunkt och talare:

På tröskeln till nästa tekniksprång – hur förändrar AI handeln idag och framöver?

  • Keynote: Ludvig Strand, Emerging Tech & AI Future Analyst

  • Carola Lundell, Executive Vice President, Kicks

  • Per Ljungberg, Chief Innovation Officer/Head of D-Congress, Svensk Handel

För mer information och biljetter - klicka här

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
eu-flaggan.jpg

Viktig information om Right to Repair

NyhetI samband med att Right to Repair publicerats i EU:s officiella tidning, så är nästa steg nu att direktivet ska implementeras i svensk rätt.
organiserad-brottslighet.jpg

Skydda ditt företag mot organiserad brottslighet - så gör du

NyhetOrganiserad brottslighet kan innebära stor ekonomisk skada samt otrygghet för dig som handlare. Svensk Handel guidar dig rätt.
lantliv-(1).jpg

Svensk Handel besöker Lantliv Inredning i Leksand

NyhetHandelslandet Sverige sträcker sig från Kiruna i norr till Ystad i söder. Svensk Handel besökte Lantliv Inredning i Leksand för ett samtal.
almedalsnyhet.png

Handelns frågor lyftes i Almedalen: ”Kunskapen för låg”

NyhetI Handelslandet Sverige i Almedalen satte Svensk Handel handelns frågor högt på den politiska agendan.
almedalsgarderoben-ellos.jpg

Ellos: ”De mest hållbara plaggen är de du älskar att bära”

NyhetEllos ser Almedalsgarderoben som en bra ögonöppnare för hur kläder kan komma till användning på fler än ett sätt.
sellpy1.png

Sellpy vill göra det lättare att välja cirkulärt

NyhetSellpy's unika tjänst online och i appen möjliggör för alla att konsumera på ett mer cirkulärt sätt. Sellpy medverkade i Almedalsgarderoben.
stoldrapport-nyhet.png

Röster från handeln - så påverkar brotten våra företag

NyhetI Svensk Handels rapport "Stölder och brottslighet i handeln 2024" vittnar några röster om hur brotten påverkar deras verksamhet.
nrs-2024-(webben)-(5).png

Hållbarhet, säkerhet och AI formar handelns framtid

NyhetÅrets teman på Nordic Retail Summit 2 oktober är hållbarhet, säkerhet och AI. Biljetter finns att köpa nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.