Hoppa till innehåll

Årets D-Congress är en manifestation för en hållbar handel. På eventets första dag lyftes hur handeln kan ta ledartröjan i den gröna omställning som samhället står inför.

dcongress-gront-narrativ.jpeg
Paneldiskussion medverkande: Sandra Gadd, Boozt, Johan Munck, Polarn O. Pyret, Nina Jönsson, ICA-gruppen. Moderator Per Ljungberg, Svensk Handel
Handeln är en nyckel för att samhället ska lyckas med omställningen. Det är handeln som har kontakten med kunder, inköps- och transportledet. Vi har enorma möjligheter att påverka och det behöver bli tydligare.
Sofia Larsen
vd, Svensk Handel

Ica inspirerar till mer hållbara val

Att handeln har stora möjligheter att driva på omställningen gavs det flera bevis på. Nina Jönsson, vd för ICA-gruppen, berättade bland annat om företagets arbete med att inspirera kunderna att göra mer hållbara val. Det kan handla om hur varor placeras i butik och vilka recept ICA visar på deras receptsajt som är Sveriges största. 

- Här är AI en enorm möjlighet för att accelerera arbetet. En viktig utgångspunkt är att det alltid måste vara enkelt och lustfyllt för konsumenterna, annars kommer vi inte att få med dem på tåget, säger Nina Jönsson.  

Polarn O. Pyret prisade för bästa cirkulära affärsmodell

Polarn O. Pyret har nyligen prisats i Storbritannien för bästa cirkulära affärsmodell. 63 procent av plaggen som säljs används av åtminstone till tre barn, vilket är företagets motto. 90 procent av Polarn O. Pyrets klimatpåverkan sker i produktionsledet.

Vi jobbar stenhårt för att tillsammans med våra leverantörer minska klimatpåverkan. Vi storsatsar också på att fortsätta att utöka second hand-försäljningen i våra butiker.
Johan Munck
vd, Polarn O. Pyret

Endast 0,34 procent av forskningsanslagen

Forskning och innovation är en viktig del för att klara omställningen. Handeln står idag för 11 procent av BNP men får endast 0,34 procent av forskningsanslagen.

- Det är för dåligt. Det är för stort fokus på industrins, jordbrukets och transporternas betydelse i omställningen. Här behöver vi kliva fram och ta mer plats, säger Sofia Larsen.

D-Congress är Nordens största event för den digitala handeln. 6–7 mars samlas över 3 000 personer på Svenska Mässan i Göteborg.

Läs Svensk Handels debattartikel i Market: "Handeln är redo att ta ledartröjan i den gröna omställningen"

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
eu-flaggan.jpg

Viktig information om Right to Repair

NyhetI samband med att Right to Repair publicerats i EU:s officiella tidning, så är nästa steg nu att direktivet ska implementeras i svensk rätt.
organiserad-brottslighet.jpg

Skydda ditt företag mot organiserad brottslighet - så gör du

NyhetOrganiserad brottslighet kan innebära stor ekonomisk skada samt otrygghet för dig som handlare. Svensk Handel guidar dig rätt.
lantliv-(1).jpg

Svensk Handel besöker Lantliv Inredning i Leksand

NyhetHandelslandet Sverige sträcker sig från Kiruna i norr till Ystad i söder. Svensk Handel besökte Lantliv Inredning i Leksand för ett samtal.
almedalsnyhet.png

Handelns frågor lyftes i Almedalen: ”Kunskapen för låg”

NyhetI Handelslandet Sverige i Almedalen satte Svensk Handel handelns frågor högt på den politiska agendan.
almedalsgarderoben-ellos.jpg

Ellos: ”De mest hållbara plaggen är de du älskar att bära”

NyhetEllos ser Almedalsgarderoben som en bra ögonöppnare för hur kläder kan komma till användning på fler än ett sätt.
sellpy1.png

Sellpy vill göra det lättare att välja cirkulärt

NyhetSellpy's unika tjänst online och i appen möjliggör för alla att konsumera på ett mer cirkulärt sätt. Sellpy medverkade i Almedalsgarderoben.
stoldrapport-nyhet.png

Röster från handeln - så påverkar brotten våra företag

NyhetI Svensk Handels rapport "Stölder och brottslighet i handeln 2024" vittnar några röster om hur brotten påverkar deras verksamhet.
nrs-2024-(webben)-(5).png

Hållbarhet, säkerhet och AI formar handelns framtid

NyhetÅrets teman på Nordic Retail Summit 2 oktober är hållbarhet, säkerhet och AI. Biljetter finns att köpa nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.