Hoppa till innehåll

Årets D-Congress är en manifestation för en hållbar handel. På eventets första dag lyftes hur handeln kan ta ledartröjan i den gröna omställning som samhället står inför.

dcongress-gront-narrativ.jpeg
Paneldiskussion medverkande: Sandra Gadd, Boozt, Johan Munck, Polarn O. Pyret, Nina Jönsson, ICA-gruppen. Moderator Per Ljungberg, Svensk Handel
Handeln är en nyckel för att samhället ska lyckas med omställningen. Det är handeln som har kontakten med kunder, inköps- och transportledet. Vi har enorma möjligheter att påverka och det behöver bli tydligare.
Sofia Larsen
vd, Svensk Handel

Ica inspirerar till mer hållbara val

Att handeln har stora möjligheter att driva på omställningen gavs det flera bevis på. Nina Jönsson, vd för ICA-gruppen, berättade bland annat om företagets arbete med att inspirera kunderna att göra mer hållbara val. Det kan handla om hur varor placeras i butik och vilka recept ICA visar på deras receptsajt som är Sveriges största. 

- Här är AI en enorm möjlighet för att accelerera arbetet. En viktig utgångspunkt är att det alltid måste vara enkelt och lustfyllt för konsumenterna, annars kommer vi inte att få med dem på tåget, säger Nina Jönsson.  

Polarn O. Pyret prisade för bästa cirkulära affärsmodell

Polarn O. Pyret har nyligen prisats i Storbritannien för bästa cirkulära affärsmodell. 63 procent av plaggen som säljs används av åtminstone till tre barn, vilket är företagets motto. 90 procent av Polarn O. Pyrets klimatpåverkan sker i produktionsledet.

Vi jobbar stenhårt för att tillsammans med våra leverantörer minska klimatpåverkan. Vi storsatsar också på att fortsätta att utöka second hand-försäljningen i våra butiker.
Johan Munck
vd, Polarn O. Pyret

Endast 0,34 procent av forskningsanslagen

Forskning och innovation är en viktig del för att klara omställningen. Handeln står idag för 11 procent av BNP men får endast 0,34 procent av forskningsanslagen.

- Det är för dåligt. Det är för stort fokus på industrins, jordbrukets och transporternas betydelse i omställningen. Här behöver vi kliva fram och ta mer plats, säger Sofia Larsen.

D-Congress är Nordens största event för den digitala handeln. 6–7 mars samlas över 3 000 personer på Svenska Mässan i Göteborg.

Läs Svensk Handels debattartikel i Market: "Handeln är redo att ta ledartröjan i den gröna omställningen"

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
_59a3839_sh_women-paytech-11april_webb.jpg

Women in Paytech - temat självledarskap fyllde andra träffen

NyhetEtt 50-tal personer i hubben kom till uppdukat bord med såväl frukost som inspiration och lärdomar att ta med sig hem.
eu-val-2024.png

Svensk Handels visioner inför EU-valet 2024

NyhetInför EU-valet 2024 presenterar Svensk Handel ett valmanifest med prioriterade frågor för handeln.
johan-pehrson.png

4 frågor om handel till Johan Pehrson

NyhetVi ställde fyra frågor till Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson som gästtalar vid Svensk Handels årsstämma.
karin-karlsbo-webb.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Karin Karlsbro (L)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
pris-eller-hallbarhet-jacka.png

Vad prioriterar konsumenten? Hållbarhet, kvalitet eller pris?

NyhetNär det ekonomiska läget nu tycks ljusna något, prioriterar konsumenten hållbarhet högre. Men pris är fortfarande avgörande för många.
man-med-dator.jpg

Tillgänglighetsdirektivet – så anpassar du din verksamhet

NyhetDriver du ett företag inom EU med fler än tio anställda? Vi ger råd om hur du anpassar din verksamhet enligt tillgänglighetsdirektivet.
lek-med-hund-inomhus.jpg

Produktsäkerhetsansvar – så kommer du igång

NyhetHar du koll på ditt ansvar för produktsäkerhet? Svensk Handel guidar dig rätt.
ramadan.png

Ramadan och Eid al-fitr 2024

NyhetRamadan är den heligaste tiden på året för muslimer runt om i världen. Handeln förbereder sig nu inför högtiden.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.