Hoppa till innehåll

Onsdagen den 30 augusti anordnades den årliga NK-galan på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Totalt var det sex priser som delades ut, och ett av dem, Årets Innovation, vann Jennie Rosén, vd på Swedish Fashion Council, vilket är ett dotterbolag till Svensk Handel.

jennie-sida.png
Vinnaren av Årets innovationspris: Jennie Rosén, vd för Swedish Fashion Council

Prisad på NK-galan 2023

För åttonde året i rad delade Nordiska Kompaniet ut priser i olika kategorier till personer som bidragit till inspiration och som har gjort avtryck i branschen. Juryn består av noga utvalda kreatörer, modedesigners och stilikoner som i år har valt ut vinnare inom kategorierna Årets Stilikon, Årets Innovationspris, Årets Avtryck samt Årets Framtidslöfte.

Juryns motivering löd:

Innovationspriset är en hyllning till de som vågar tänka nytt. Vinnaren av årets innovationspris är en sann eldsjäl som brinner för såväl hållbarhet som innovation. Hon representerar svenskt mode som ingen annan och lyckas ständigt förnya och utmana branschen. Framför all skapar årets vinnare en global nyfikenhet kring svenskt mode och har tagit flera unga designtalanger till den internationella modescenen. En sann mentor och inspiratör.

Sätter svenskt mode på kartan

Priset är ett kvitto på det arbete Jennie och samtliga medarbetare Swedish Fashion Council bedriver för att sätta svenskt mode på kartan. Arbetet fortskrider nu med bland annat en ny upplaga i rapportserien ”Fashion Transformation”, samt medverkan på Paris Fashion Week 2024 under namnet FASHION [X], vilket görs tillsammans med den Londonbaserade inkubatorn FASHION EAST.

Läs mer om Swedish Fashion Council här

NK Galans Jury 2023 bestod av:

Pär Engsheden, Ordförande NK Galans Jury, modedesigner och programansvarig på Beckmans, Fredrik Robertsson, kreativ chef på Björn Axén och haute couture-samlare, Thérése Hellstrom, kreator och grundare av La Mode Agency, Annica Eklund, fotograf samt kreativ chef och ägare av Bolon, John-Jamal Gille, Project Director på Association of Swedish Fashion Brands samt Anna-Carina Helander Anderson, grundare och VD Seezona.

 

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
webbinarium-ehandel-summering.png

4 inspirerande tips inför e-handelsåret 2024

NyhetPaul Fischbein, Revolution Race och Monika Magnusson, Apotek Hjärtat delar sina bästa e-handelstips.
byt-nat-nu.png

Har du koll på dina uppkopplingar? Sverige stänger 2G och 3G

NyhetFram till slutet av 2025 kommer 2G- och 3G-näten att fasas ut i Sverige och allt som är kopplat till dessa nät slutar fungera.
smink.png

EU stramar åt onlineförsäljning av kosmetika

NyhetEU har infört nya regler för att stärka konsumentskyddet vid onlineköp av kosmetik. Handlare måste visa mer omfattande produktinformation.
lina-sabadello-film-2.png

Viktig information om indexklausulen i ditt hyresavtal

NyhetMycket viktig info för dig som ska omförhandla ditt hyreskontrakt. Här får du handfasta tips att ta med dig in i förhandlingen.
roda-havet.png

Konflikten i Röda havet ger ökade kostnader för handeln

NyhetOroligheterna i området kring Röda Havet och Suezkanalen driver upp containerpriserna.
arbetsgivarservice-illustration.jpg

Dags att rapportera in dina medlemsuppgifter

NyhetSenast den 28 februari behöver du som är medlem i Svensk Handel rapportera in korrekta uppgifter om ditt företag.
cellbes-montage.png

Ökade bedrägerier gör Trygg E-handel ännu viktigare

NyhetFör modeföretaget Cellbes är Svensk Handels certifiering Trygg E-handel en viktig nyckel i tillväxtresan.
pil-webbinariet-feb-24.png

Webbinarium om Konsumentverkets tillsyn av företags prismarknadsföring

NyhetDen 1 februari livesände Svensk Handel ett extrainsatt webbinarium för att informera om och diskutera Konsumentverkets anmärkningar.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.