Hoppa till innehåll

Hotar med rättsliga åtgärder vid utebliven betalning.

varning-16x9.png

Collectum Solutions publicerades på Svensk Handel Varningslistan i augusti 2022. Då handlade det om ett utskick med rubriken ”Meddelande om betalningsföreläggande”. Utskicket gick till företag som tidigare hade pågående ärenden med Förvaltningsel eller Svensk El. I utskicket stod det att en ansökan om betalningsföreläggande hade lämnats in till Kronofogdemyndigheten. Något som visade sig vara felaktigt utan endast ett påtryckningsmedel för att skrämma och förmå de utsatta företagen att betala in pengar.

I januari i år gjorde de ett nytt utskick, då med krav från Nordisk Krafthandel, eller Maritimox som de bytt namn till, och nu är det dags igen. Den senaste veckan har massvis med företagare fått kravbrev från Collectum Solutions där de återigen hävdar att det finns obetalda skulder. Och precis som vid tidigare utskick hotar de med rättsliga åtgärder om man inte betalar.

Om du känner dig vilseledd på ett sätt som du anser är bedrägligt så kan du bestrida meddelandet.

Läs mer om hur du kan gå tillväga här.

Var uppmärksam på att du kan vara betalningsskyldig för den el som du har förbrukat om ett bolag levererat el till dig, men priset måste då överensstämma med det avtal som ligger till grund för fakturan. Säkerställ att den som faktiskt levererar din el är ett företag som du litar på och att det pris du betalar är detsamma som ni kommit överens om.

dan-eriksson.jpg

Dan Eriksson

Säkerhetssamordnare

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
kottstold-jacka.jpg

Organiserade stölder av kött i Mariefred

SäkerhetsnyttMan agerar snabbt och effektivt för att undvika upptäckt. Gärningspersonerna jobbar ofta i par och går in i butikerna var för sig för att in
skarmbild-information-polis-snestalld6.png

Information från Polisens bedrägerisektion region Stockholm

SäkerhetsnyttVarnar för falska swishappar mot företag
blavk-friday-paket.JPG

Undvik att bli lurad under Black Friday

SäkerhetsnyttUnder Black Friday, när beställningarna av varor blir fler än vanligt, ökar också risken för företag att drabbas av kreditbedrägerier.
fritidsklader-900.png

Östersund - Stölder av fritidskläder

SäkerhetsnyttSvensk Handel Säkerhetscenter får just nu in många anmälningar från Östersund där kläder har stulits.
google-app.jpg

Agerar som återförsäljare av Google-tjänster

SäkerhetsnyttSäkerhetscenter får just nu in anmälningar rörande företag som säljer sökoptimeringstjänster, även kallat SEO (Search Engine Optimation)
nina-webb.jpg

Säkerhetsveckan 2023 sammanfattning

SäkerhetsnyttDen 23–29 oktober arrangerade Svensk Handel Säkerhetsveckan 2023 - en vecka då vi uppmanade handelns företag att anmäla alla brott – en uppm
glaskross-16x9.png

Ny rapport visar att handeln är en av näringslivets mest brottsutsatta branscher

SäkerhetsnyttNyligen publicerade Svenskt Näringsliv nya siffror över brottslighetens kostnader, som för näringslivet totalt uppgår till närmare 100 milja
rea-sale-2.png

Undvik att bli lurad under Black Friday

SäkerhetsnyttUnder Black Friday, när beställningarna av varor blir fler än vanligt, ökar också risken för företag att drabbas av kreditbedrägerier.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.