Hoppa till innehåll

Här listar vi i kronologisk ordning det gångna årets mest lästa nyheter på svenskhandel.se

sh-symbol.jpg
1. Coronainformation – uppdatering kring stödåtgärder

I början av 2022 var covid-19 fortfarande en aktuell fråga och i den här artikeln presenterade vi en uppdatering av regeringens stödåtgärder för handeln.
Artikeln publicerades 14 januari.


2. Restriktionerna avvecklade – detta gäller för handeln

Strax därefter, närmare bestämt i början av februari klassades inte längre Covid-19 som en allmäns- och samhällsfarlig sjukdom och de flesta restriktioner beslutade regeringen äntligen att de flesta restriktioner skulle hävas. 
Artikeln publicerades 4 februari

3. Skydda ditt företag mot cyberintrång

Ryssland invaderade Ukraina och på grund av händelseutvecklingen uppmanades organisationer med viktiga samhällsfunktioner och kritisk infrastruktur att ha en ökad beredskap och förbereda sig för möjliga cyberintrång. Svensk Handel i samarbete med TrueSec gick ut och rekommenderade åtgärder.
Artikeln publicerades 3 mars

4. Information med anledning av kriget i Ukraina

Rysslands invasion av Ukraina ledde initialt till många frågor bland våra medlemmar. Svensk Handel samlade relevant information och länkar för handeln som också kom att uppdateras kontinuerligt.
Artikeln publicerades 4 mars

5. Vad innebär en DDoS-attack – och hur kan man skydda sig?

Det spända säkerhetsläget i Europa medförde att företag uppmanades att se över risken att drabbas av överbelastningsattacker, så kallade DDOS-attacker. Svensk Handel publicerade en nyhet om hur man på bästa sätt kan förbereda sig och agera om olyckan skulle vara framme.
Artikeln publicerades 11 mars

6. Uppdaterad information från Swish med anledning av bedrägerier

Under våren mottog Svensk Handel många rapporter om Swish-bedrägerier. Svensk Handel tog kontakt med Swish, som redogjorde för hur du som handlare skyddar din verksamhet.
Artikeln publicerades 19 maj

7. Nya konsumentsrättsliga regler

Med syfte att stärka det konsumenträttsliga skyddet började från den 1 september 2022 nya ändringar i marknadsföringslagen, prisinformationslagen, avtalsvillkorslagen och distansavtalslagen att gälla.
Artikeln publicerades 1 juli

8. Tre saker du behöver veta inför lagstiftningen om produktpass

Lagstiftningen om produktpass väntas implementeras inom ett par år och är ett resultat av översynen av EU:s ekodesigndirektiv. Svensk Handel är en del av projektet Re:solve som satsar på att utveckla den underliggande infrastrukturen för de digitala produktpassen.
Artikeln publicerades 15 juli

9. Finalisterna i Retail Awards 2022

Den sjätte oktober hyllades framgångsrika personer, företag och satsningar på Retail Awards. Här presenterades årets finalister.
Artikeln publicerades 28 september

10. Halloween 2022

Bus eller godis? Nästan 8 av 10 svenska barnfamiljer firar högtiden enligt Svensk Handels prognos. Att den här nyheten kvalar in på vår Tio-i-topplista är ett tecken på att det fortsatt är en av årets viktigaste högtider för handeln.
Artikeln publicerades 28 oktober

 

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
tvattmaskiner.jpg

EU:s Right to repair antagen i EU-parlamentet

NyhetDen 23 april 2024 antog EU-parlamentet direktivet om Right to repair.
riksdagsseminarium-17-april.png

Sänkt moms på second hand debatterades på riksdagsseminarium

NyhetSvensk Handel ledde samtalet i ett välbesökt seminarium i Riksdagen på temat: Hur kan momslagstiftningen stärka den cirkulära ekonomin?
eu---enrico-letta.png

Ny rapport om EU:s inre marknad och dess geopolitiska roll

NyhetItaliens tidigare premiärminister har tagit fram en rapport som utforskar den inre marknadens betydelse och framtid.
statistik-fakta.jpg

Ljusare ekonomisk framtid väntas stärka hushållens köpkraft

NyhetSom medlem kan du logga in och ta del av Svensk Handels rapport Handelskonjunkturen.
svenska-sedlar-mynt.jpg

Kontanter är samhällsviktigt – men vem ska betala för dem?

NyhetFrågan om kontanter är samhällsviktig, men för handelns företag skulle en tvingande kontanthantering innebära stora kostnader.
eu-emma.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Emma Wiesner (C)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
eu-evin.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Evin Incir (S)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
eu-arba.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Arba Kokalari (M)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.