Hoppa till innehåll

Svensk Handels event Retail Awards 2022 som hölls för femtonde gången den 6 oktober på Stockholm Waterfront var en storstilad galakväll där man inte sparade på krutet för att utse och hylla handelns stjärnor. Och visst var det härligt med glitter och glamour, men viktigast av allt är att de som vann verkligen är inspirationskällor och föredömen inom sina respektive områden.

vinnare-retail-awards-2022.jpg

I åtta av nio kategorier utsågs vinnaren bland alla nominerade av en jury. I den nionde kategorin ”Årets köpupplevelse” utsågs vinnaren genom en öppen omröstning. Årets köpupplevelse gick till Kjell & Co som var de som fick ”folkets röst” för sin målmedvetna satsning på kundservicen i såväl fysisk som digital butik.

Att företaget är glada över utmärkelsen råder inga tvivel om:

Vi är väldigt stolta och glada över att konsumenterna valt ut Kjell som den bästa köpupplevelsen. Det går knappt att få ett bättre erkännande för den unika omnikanalsmodell vi skapat, med fokus på att hjälpa kunden där och när den behöver oss som mest, säger Per Frykebrant som är director of communications hos Kjell & Co.

Utmärkelsen ger oss extra energi att fortsätta utveckla nya lösningar som gör våra kunders liv bättre med hjälp av teknik, fortsätter han.

Kjell & Co har som bärande idé kring kundservicen att kunden ska få samma fina hjälp och service oavsett om man befinner sig i en fysisk butik eller handlar i butiken på nätet. Det handlar om en allmänt hög servicegrad, men också att varje medarbetare ska besitta mycket kunskap om sortimentet, och kunna förmedla det så att kunden inte själv behöver vara kunnig.

Svensk Handels vd, Sofia Larsen kommenterar Årets Köpupplevelse:

Kjell & Co är verkligen värdiga vinnare i Årets Köpupplevelse. Nu när handeln befinner sig i allt tuffare tider, är det så roligt att få vara med och lyfta fram allt som är så bra i den svenska handeln. Vi behöver precis sådana här ljuspunkter som Retail Awards utgör.

Här är juryns motivering till Kjell & Co plats i finalen:

Kjell & Co
Kjell & Co har med en utvecklad och väl fungerande strategi lagt en grund för att kunna ge fenomenal personlig service och rådgivning i stor skala i både fysiska och digitala kanaler. Deras satsning på live shopping är omåttligt populär där de också är pionjärer med att använda den egna personalen i one-on-one shopping.

Här hittar du alla vinnare.

 

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
ramadan.png

Ramadan och Eid al-fitr 2024

NyhetRamadan är den heligaste tiden på året för muslimer runt om i världen. Handeln förbereder sig nu inför högtiden.
hallbarhetsundersokning-secon-hand.jpg

Handelns företag bidrar alltmer till ett hållbart samhälle

NyhetFöretag som redan har ett aktivt hållbarhetsarbete växlar upp. Det visar Svensk Handels Hållbarhetsundersökning.
lindex_dcongress2024.jpg

Så gör Lindex skillnad för framtida generationer

NyhetLindex hållbarhetslöfte ligger till grund för hela verksamheten, i alla led. Från bomullsfälten till provrummen.
gagata.jpg

Bättre översikt över hyresläget – delta i hyresdatabasen

NyhetSvensk Handel samlar in hyresdata för 2023. Anmäl ditt intresse att bidra senast den 5 april.
klarna-bild-webben.jpg

Klarna och resan mot en AI-driven organisation

NyhetPå D-Congress tog Martin Elwin, AI-chef på Klarna, med oss på deras resa till en AI-driven organisation.
eu-miljopastaende.jpg

EU:s Green Claims Directive antaget i EU-parlamentet

NyhetEU:s Green Claims Directive medför strikta krav på verifiering av miljöpåståenden, för att bekämpa vilseledande marknadsföring.
eu-(2).png

EU-parlamentet godkänner AI-lagstiftning

NyhetEU-parlamentet har nu enats om AI Act, som syftar till att reglera AI-system och skydda konsumenternas rättigheter och den inre marknaden.
houdini-stor.png

Vinnarna av D-Award 2024!

NyhetDjerf Avenue, Swish och Houdini blev vinnare av D-Awards 2024 som delades ut av Svensk Handel på D-Congress på Svenska Mässan i Göteborg.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.