Hoppa till innehåll

Etableringsjobb – en ny anställningsform

Från den 1 januari 2024 gäller en ny anställningsform, etableringsjobb, för arbetsgivare som är bundna av Handelns tjänstemannaavtal, avtalet för tjänstemän inom detaljhandeln (DT-avtalet) eller Apoteksavtalet. Den nya anställningsformen, etableringsjobb, gäller även för Systembolaget. Etableringsjobb är en tidsbegränsad anställning som kan pågå i högst två år och syftar till att göra det enklare för personer som står långt från arbetsmarknaden att få ett jobb. Anställningsformen kan användas för nyanlända som har beviljats uppehållstillstånd men också långtidsarbetslösa och ger möjlighet att kombinera arbete med utbildning.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.